CARSNEWS
AUTONEWS

Με αντιαρματική ρουκέτα η επίθεση των Χούθι σε πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο πλοίαρχος του πετρελαιοφόρου δεξαμενόπλοιου Delta Blue ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ότι το πλοίο του δέχθηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη, 45 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού Μόχα της Υεμένης. Κατά την επίθεση, μια αντιαρματική ρουκέτα εξερράγη σε κοντινή απόσταση, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO).

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το υπό σημαία Λιβερίας τάνκερ Delta Blue συνεχίζει το ταξίδι του και το πλήρωμά του είναι ασφαλές, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του UKMTO. Διαχειρίστρια εταιρεία του εν λόγω δεξαμενόπλοιου είναι η Delta Tankers, με έδρα την Αθήνα, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο στοιχεία από τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange Group / LSEG).

Οι επιθέσεις των Χούθι – εξαιτίας των οποίων ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εξαπολύσει πλήγματα στην Υεμένη – διαταράσσουν το διεθνές εμπόριο, καθώς πολλές εταιρείες στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική, προκειμένου να αποφύγουν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Ιορδανία: Ο βασιλιάς Αμπντάλα διόρισε πρωθυπουργό έναν τεχνοκράτη με σπουδές στο Harvard

cars

Θα ξεπεράσουν τους 200.000 οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι στο τέλος του 2024 – Εργασία εφ’ όρου ζωής φέρνουν οι χαμηλές απολαβές

Bury

Dakar 2020: Νικητής για τρίτη φορά ο “Ταυρομάχος”.

cars

Η Hyundai ξεκίνησε δοκιμές με το υβριδικό World Rally Car της.

cars

Σουηδική νεοναζιστική ομάδα στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ για τρομοκρατία

Bury

Φωτιά στην Άμπελο Σάμου

Στη ΜΕΘ ο 39χρονος που δολοφόνησε την Κυριακή στους Αγίους Αναργύρους – «Δίνουν μάχη για να τον σώσουν και να γυρίσει στη φυλακή»

Bury

Η νέα εποχή… Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό και η ακατανόητη απόφαση Μπαρτζώκα

Bury

Το πρόγραμμα της Volvo περιλαμβάνει το XC100 και το C40.

cars