CARSNEWS
AUTONEWS

Dakar 2020: Νικητής για τρίτη φορά ο “Ταυρομάχος”.

Ο Carlos Sainz αναδείχθηκε νικητής του δυσκολότερου αγώνα στον κόσμο, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την επιστροφή της Mini στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του “Ταυρομάχου” ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάθε μία από αυτές τις νίκες έγινε με διαφορετικό αυτοκίνητο καθώς το 2010, ο Sainz είδε πρώτος την καρό σημαία με τα χρώματα της Volkswagen, το 2018 κέρδισε οδηγώντας ένα Peugeot ενώ φέτος, έδειξε ότι “το έχει” παρά τα 57 χρόνια του, μέσα σε ένα Mini John Cooper Works Buggy. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο Ισπανός έχει κερδίσει σε 3 διαφορετικές εκδοχές του Rally Dakar, αφού την πρώτη φορά κατέκτησε την Αργεντινή και την Χιλή, την δεύτερη το Περού, την Αργεντινή και την Βολιβία και φέτος την Σαουδική Αραβία. Ο Carlos Sainz έδειξε ότι η πολυετής εμπειρία του, η ωριμότητα του ως αγωνιζόμενος, η έμφυτη ταχύτητα του και φυσικά η τύχη είναι αυτά που του έδωσαν το προβάδισμα σε σύγκριση με τον Nasser Al-Attiyah που τερμάτισε 2ος για την Toyota και με τον Stephane Peterhansel που έφερε το δεύτερο Mini στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στις μηχανές, ο Ricky Brabec έδωσε τέλος την ξηρασία της Honda κερδίζοντας το Dakar για την ιαπωνική φίρμα για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια! Ο Καλιφορνέζος πήρε τα ηνία στον αγώνα μετά την 3η ειδική διαδρομή και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του κερδίζοντας τον αγώνα καταρχάς για τον ίδιο και έπειτα για την Honda. Μία Honda που έδειξε τρομερό πείσμα όλα αυτά τα χρόνια, αρνούμενη να αποδεχθεί την ήττα και βελτιώνοντας διαρκώς την μοτοσυκλέτα της μόνο και μόνο για να κατακτήσει τη νίκη φέτος, τερματίζοντας ένα σερί 18 συνεχόμενων νικών για την KTM. Για την ιστορία, πίσω από τον Brabec βρέθηκε ο Χιλιανός Pablo Quintanilla με Husqvarna και ο Toby Price με την KTM του.

Στα φορτηγά, αφού ο περσινός (και τις δύο προηγούμενες χρονιές πριν από αυτό) νικητής, Eduard Nikolayev απογοήτευσε με την έλλειψη ρυθμού και την μετέπειτα εγκατάλειψη του λόγω μηχανικών προβλημάτων, έλαμψε ο Andrey Karginov. Ο Karginov πήρε την ομάδα της Kamaz από το χέρι και με απίστευτους χρόνους άφησε τους αντιπάλους του στην σκόνη, τερματίζοντας 42 λεπτά μπροστά από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, Anton Shibalov (Kamaz) και 2 ώρες μπροστά από τον τρίτο, Siarhei Viazovich με MAZ. Δυστυχώς, ούτε αυτό το Dakar έλειψαν τα δυσάρεστα καθώς στις 12 Ιανουαρίου, ο Πορτογάλος Paulo Gonzalves υπέκυψε στα τραύματα του – ένας έμπειρος αναβάτης και υποδειγματικός αθλητής έχασε την ζωή του υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ακόμα και με όλα τα σύγχρονα μέσα, ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ πραγματικός για όλους τους αγωνιζόμενους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Genesis εμπιστεύεται την Ευρώπη σε ένα πρώην στέλεχος της Audi.

cars

Μην ψάχνετε άδικα: Στο Ertflix θα βρείτε τις καλές, οσκαρικές ταινίες

cars

Ανδρέας Μικρούτσικος για Ελένη Μενεγάκη: Κλώσησε τα αβγά της και αποδείχθηκαν… χρυσά

cars

Η Bosch επενδύει €400 εκ. στην τεχνολογία ημιαγωγών.

cars

Σολτς: Έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για την περίοδο του ραμαζανιού

cars

Pit stop σε μηδενική βαρύτητα. Μόνο η Red Bull…

cars

53ο Rally Δ.Ε.Θ. Ξεκίνησε η προετοιμασία

cars

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Σε έναν καβγά θα κάνει πίσω αυτός που έχει κάνει τη μαλ…α

cars

Volvo EX30: Ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV με μεγάλες δυνατότητες

cars