CARSNEWS
AUTONEWS

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Μανιασμένες μάχες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Σκληρές μάχες μαίνονταν χθες Σάββατο ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και μαχητές του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου εκτοπίστηκαν, για ακόμη μια φορά, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Ο πόλεμος, με έναυσμα άνευ προηγουμένου έφοδο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σ’ όλο τον παλαιστινιακό θύλακο, με φόντο την ανησυχία πως θα εξαπλωθεί στον Λίβανο.

Ισραηλινά στρατεύματα εξαπέλυσαν την 7η Μαΐου χερσαία επίθεση στη Ράφα, την οποία παρουσίαζαν τότε ως το έσχατο μεγάλο οχυρό της Χαμάς. Όμως οι μάχες αναζωπυρώθηκαν έκτοτε σε πολλούς άλλους τομείς, ειδικά στον βορρά.

Από την Πέμπτη, διεξάγονται επιχειρήσεις στη Σουτζάια, ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως στοιχεία του εξάλειψαν «δεκάδες» παλαιστίνιους μαχητές σε 48 ώρες, κάνοντας λόγο για μάχες σχεδόν σώμα με σώμα με «τρομοκράτες». Αναγνώρισε πως υπέστη δυο απώλειες και έκανε λόγο για άλλους δυο τραυματισμούς.

Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς και αυτός του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ επιβεβαίωσαν ότι εμπλέκονται σε μάχες με ισραηλινά στρατεύματα στη Σουτζάια.

Από την πλευρά τους, η παλαιστινιακή πολιτική προστασία και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρθηκαν σε «πολυάριθμους νεκρούς» και φυγή «δεκάδων χιλιάδων αμάχων» από προχθές Παρασκευή. Προηγήθηκε διαταγή του ισραηλινού στρατού οι άμαχοι να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τον τομέα.

Related Articles

Νέα Mercedes CLE. Έξι σε ένα… νοικοκυρεμένα.

cars

Βορίδης: Στην επόμενη τριετία ο πρώτος στόχος είναι η λεγόμενη μισθολογική σύγκλιση

Bury

Renault Captur 1.3 TCe 130PS EDC. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Η Alfa Romeo αποχαιρετά την Giulietta.

cars

Γαλλία – Βέλγιο 1-0: Στους «8» με αυτογκόλ

deleted-w9i2FI7l

Η ηλεκτρική Macan θα είναι μία αυθεντική Porsche!

cars

Kia XCeed 1.6D 136 PS 7DCT 48V Hybrid. H πλέον ολοκληρωμένη έκδοση

cars

Νέο τρέιλερ για την ταινία “Ford v Ferrari”. Στις 14 Νοεμβρίου στην Ελλάδα!

cars

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 93 – 88: «Καθάρισε» στο φινάλε

cars