CARSNEWS
NEW MODELS

Το νέο SUV της Bentley θα μπαίνει στην πρίζα ως PHEV

Ένα νέο SUV πρόκειται να περάσει στην παραγωγή η Bentley μέσα στα επόμενα χρόνια επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει την παρουσία της σε μια κατηγορία που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος μονοπωλώντας τον ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, η Bentley δεν πρόκειται να αντικαταστήσει της Mulsane η παραγωγή της οποίας πρόκειται σύντομα να τερματιστεί καθώς τα νούμερα των πωλήσεων ενός κλασικού sedan δεν δικαιολογούν το κόστος εξέλιξής του.

Έτσι τη θέση της υπερπολυτελούς μπερλίνας θα πάρει ένα SUV -το δεύτερο στην ιστορία της Bentley- το οποίο θα φέρει ένα plug-in υβριδικό σύνολο σε μια ευρύτερη προσπάθεια περιορισμού των εκλυόμενων ρύπων των μοντέλων της βρετανικής φίρμας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bentayga -το πρώτου και μοναδικό για την ώρα SUV της Bentley-  αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% των  συνολικών πωλήσεων της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που μπορεί να ανήκει στον όμιλο VW αντλώντας με σχετική ευκολία  κεφάλαια από αυτόν, γνωρίζει πολύ καλά ωστόσο ότι θα πρέπει να συνιστά ένα βιώσιμο μέγεθος ώστε να διατηρηθεί στα πλάνα των Γερμανών.

Το πιο πιθανό είναι ότι το νέο SUV της Bentley θα κάνει την εμφάνισή του μετά το 2025, ακολουθώντας χρονικά το λανσάρισμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της βρετανικής φίρμας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα εποχή μ.Κ. (μετά Κορωνοϊού)

cars

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τριπλασίασαν τις πωλήσεις τους τον Ιούλιο στην Ευρώπη

cars

Πωλούνται σκίτσα μοντέλων της FCA για φιλανθρωπικό σκοπό

cars

Συνεργασία Nikola και GM για την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου Badger

cars

Μήνυση κατά επτά ατόμων για την απόδραση του Carlos Ghosn

cars

Επίσημο teaser για το νέο Hyundai Santa Fe

cars

Αποκλειστικές εικόνες: Το νέο Audi A3 στους δρόμους της Ανδαλουσίας

cars

To ηλεκτρικό Hyundai Kona στην Ελλάδα. Από 37.990 ευρώ

cars

Αυτή είναι μια από τις 24 συνολικά Lancia Hyena που υπάρχουν στον κόσμο

cars