CARSNEWS
AUTONEWS

Η υπ’ αριθμόν 2.000.000 BMW 7 Series είναι μία i7!

Η ολοκαίνουρια BMW 7 Series και η αμιγώς ηλεκτρική αδερφή της i7 πέρασαν στην παραγωγή πριν από μερικές εβδομάδες μόλις αλλά έχουν ήδη καταφέρει να πετύχουν ένα τεράστιο ορόσημο. Για την ακρίβεια, το ορόσημο ανήκει στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας στο Dingolfing που γιορτάζει την κατασκευή δύο εκατομμυρίων 7 Series σε χρονικό διάστημα που αγγίζει τα 45 χρόνια. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η BMW 7 Series πραγματοποίησε το ντεμπούτο της το 1977 με την ιστορική πλέον E23 η οποία εκείνη την εποχή ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακή με standard την υδραυλική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με δύο διαφορετικά προγράμματα οδήγησης και τον ενσωματωμένο υπολογιστή. Οι επόμενες δύο γενιές έφεραν το ABS, τους αισθητήρες παρκαρίσματος, το σύστημα πλοήγησης, αερόσακους κ.ά. ενώ έπρεπε να φτάσουμε στην 7η γενιά ώστε το μεγάλο, πολυτελές sedan να κάνει το μεγάλο βήμα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους αγοραστές την αμιγώς ηλεκτρική i7.

Μία τέτοια και πιο συγκεκριμένα μία μαύρη i7 xDrive60 με vegan επενδύσεις στο εσωτερικό ήταν η υπ’ αριθμόν 2.000.000 7 Series που κύλισε τις ρόδες της στην γραμμή παραγωγής στο Dingolfing. Για να γίνει αυτό εφικτό βεβαίως, η μονάδα παραγωγής της γερμανικής εταιρίας έπρεπε να αναβαθμιστεί – το έργο κόστισε στην BMW περισσότερα από €300 εκατομμύρια αλλά περιλαμβάνει καινοτομίες όπως η αυτόνομη κίνηση των ολοκληρωμένων οχημάτων από την γραμμή παραγωγής στον χώρο όπου διενεργείται ο τελικός έλεγχος ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως στο Dingolfing δεν συναρμολογούνται μόνο η 7 Series και η i7 φυσικά, αλλά παράγονται και οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες της τελευταίας.

Η BMW 7 Series είναι το κορυφαίο μοντέλο μας. Μέσα της συνδυάζουμε την προοδευτική πολυτέλεια με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Αντιπροσωπεύει τις καινοτομίες και την ηλεκτρική μας επιθετική στην πολυτελή κατηγορία όπως κανένα άλλο μοντέλο. Αυτό που με κάνει ιδιαίτερα περήφανο είναι ότι την κατασκευάζουμε εδώ από τότε που παρουσιάστηκε, πριν από 45 χρόνια.

Δήλωσε ο επικεφαλής του εργοστασίου στο Dingolfing, Christoph Schroder. Να θυμίσουμε δε, ότι η συγκεκριμένη μονάδα της BMW στην Βαυαρία είναι μία από τις 30 συνολικά που κατασκευάζουν τα μοντέλα της για τις αγορές ολόκληρου του κόσμου, είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο της στην Ευρώπη και εκτός από την 7 Series, είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της 4 Series, της 5 Series, της 6 Series, της 8 Series και της iX με δυνατότητα παραγωγής έως και 250.000 αυτοκινήτων ετησίως.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία

Bury

Συνελήφθη 37χρονος διαρρήκτης στη Νίκαια – Έπεσε από το μπαλκόνι και τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει

cars

Ρώσοι ερευνητές ανακρίνουν τις οικογένειες των υπόπτων για την επίθεση στη Μόσχα

cars

Ford Transit Trail & Active. Δυνατές υποψηφιότητες για τον τίτλο “International Van Of The Year 2021”

cars

Ο Σόιμπλε διαγνώστηκε με καρκίνο το 2006, αποκάλυψε η κόρη του – Κυκλοφορούν σήμερα τα απομνημονεύματά του

cars

Toyota και Lexus γιορτάζουν 15 εκατομμύρια υβριδικά αυτοκίνητα!

cars

Ford Mustang Mach 1. Με το μαγικό άγγιγμα της Shelby…

cars

Audi. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να αυξήσει ασφάλεια

cars

Volvo Car Hellas. Συνεργάζεται με τον ΗΡΩΝA  για την Ηλεκτροκίνηση

cars