CARSNEWS
AUTONEWS

Η Hyundai αποκαλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Kona

Στα τέλη του προηγούμενου έτους η Hyundai παρουσίασε την δεύτερη γενιά του Kona. Κατά την παρουσίαση η κορεατική εταιρία δεν μοιράστηκε μαζί μας πολλές φωτογραφίες του νέου μοντέλου, ούτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά αμφότερα τα δύο… ατοπήματα διορθώνονται σήμερα, οπότε μπορούμε να δούμε όλες τις αλλαγές που έγιναν στο compact crossover σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα. Καταρχάς, να αναφέρουμε ότι το νέο Kona μεγάλωσε: το μήκος αγγίζει πλέον τα 4.35 μέτρα που σημαίνει ότι αυξήθηκε κατά 145 χιλιοστά, το πλάτος φτάνει τα 1.825 χιλιοστά ( 25 χιλιοστά) ενώ το ύψος, όταν το Kona εξοπλίζεται με τους τροχούς των 17 ιντσών είναι 1.580 χιλιοστά. Αυξημένο κατά 60 χιλιοστά είναι και το μεταξόνιο εξασφαλίζοντας σε συνδυασμό με άλλες έξυπνες λύσεις μεγαλύτερους χώρους.

Συγκεκριμένα, η Hyundai αναφέρει πως το εσωτερικό πλάτος της δεύτερης σειράς καθισμάτων είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία, στα 1.402 χιλιοστά ενώ τόσο το μεγαλύτερο μεταξόνιο όσο και τα νέα καθίσματα που έχουν πάχος μόλις 85 χιλιοστών εξασφαλίζουν μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες. Επιπλέον, ο νέος “shift-by-wire” επιλογέας του κιβωτίου που έχει μεταφερθεί πίσω από το τιμόνι χαρίζει περισσότερο χώρο για μία ανοιχτή, καθαρή κεντρική κονσόλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για ποτηροθήκες όσο και για μεγάλες σακούλες.

Η πλήρως αναδιπλούμενη πίσω σειρά καθισμάτων με τον χώρο αποσκευών δε, προσφέρουν 723 λίτρα που είναι αρκετά για να καλύψουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ενώ όσον αφορά στο design της καμπίνας, ξεχωρίζει η διπλή οθόνη των 12.3 ιντσών που ευτυχώς δεν καταργεί τα κλασικά, φυσικά κουμπιά τόσο για τις λειτουργίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά, όσο και για το υποσύστημα εξαερισμού/κλιματισμού. Άξια αναφοράς είναι και τα νέα “comfort” καθίσματα που σύμφωνα με την Hyundai, έχουν εξελιχθεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα ειδικά σε μακρινά ταξίδια.

Τεχνολογικά, η νέα γενιά του Kona έχει δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων που επιτρέπουν την εξοικονόμηση χρημάτων και την βέλτιστη συντήρηση του οχήματος με την τελευταία έκδοση του λογισμικού ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε η ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που περιλαμβάνει οτιδήποτε περιμένει να βρει κάποιος σε ένα σύγχρονο όχημα.

Όσον αφορά στα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα, η Hyundai δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την ευρωπαϊκή αγορά αλλά αναφέρει πως στην Κορέα, το νέο Kona θα προσφέρεται είτε με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων, είτε με έναν δίλιτρο ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο Atkinson. Ο πρώτος είναι ικανός για 198 ίππους και 265 Nm ροπής ενώ ο δεύτερος παράγει 149 ίππους και έως 179.5 Nm ροπής και συνδυάζεται αποκλειστικά με την Intelligent Variable Transmission για να μεγιστοποιηθεί η αποδοτικότητα του. Εναλλακτικά, υπάρχει και η υβριδική έκδοση που συνδυάζεται έναν ειδικά καλιμπραρισμένο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.6 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνολική ιπποδύναμη της τάξης των 141 ίππων και ροπή 265 Nm. Περισσότερες πληροφορίες για το ευρωπαϊκό Kona αλλά και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του θα αποκαλυφθούν τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε θα περιμένουμε.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Survivor: Απασφάλισε η Χρύσα για την Ασημίνα – «Είναι ό,τι πιο ανώριμο έχω γνωρίσει στη ζωή μου, δεν έχει στάλα ωριμότητας»

cars

Δημοσκόπηση Marc: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά μπροστά από το ΠΑΣΟΚ – «Μάχη» μεταξύ ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης

cars

Προβληματισμός στην Audi για τα TT και R8.

cars

Η Honda εστιάζει στην απλότητα…

cars

“Άγριο” Toyota Prius από την Modellista (+Video)

cars

Η Lancia Ypsilon ζει ακόμα και ασπάζεται τον εξηλεκτρισμό!

cars

Το Nissan Magnite είναι ένα μικρό SUV για αναπτυσσόμενες αγορές!

cars

Renault Espace– Tην Άνοιξη η παρουσίαση της νέας, έκτης, γενιάς του μοντέλου

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW iX5 Hydrogen.

cars