CARSNEWS
AUTONEWS

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας οι μονομάχοι της επόμενης Κυριακής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Newsroom

Σε μια βραδιά που εξελίχθηκε σε θρίλερ ο Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη πρώτος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης πήρε ένα ποσοστό 29,77% στο 99,57% της ενσωμάτωσης πέφτοντας από το 30% που ήταν αρχικά. Στη δεύτερη θέση ο Χάρης Δούκας (21,40%), ο οποίος μετά από μια βραδιά θρίλερ πήρε προβάδισμα από τον Παύλο Γερουλάνο (21,15%). Τέταρτη ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου με 19,55% ενώ ακολούθησαν Μιχάλης Κατρίνης με 5.91% και Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,31%.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στην Αττική και στην Α’ Αθήνας οι πολίτες που έλαβαν μέρςο στην εκλογική διαδικασία κατέταξαν με την ψήφο τους τον δήμαρχο Αθηναίων στην τέταρτη θέση.

Αναλυτικά:

  • Ανδρουλάκης: 29,7% (88.869)
  • Δούκας: 21,41% (64.067)
  • Γερουλάνος: 21,15% (63.284)
  • Διαμαντοπούλου: 19,55% (56.842)
  • Κατρίνης: 5,9% (17.651)
  • Γιαννακοπούλου: 2,3% (6.877)

Αθρόα ήταν η προσέλευση των μελών του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2021, αυξημένη πάνω από 11%, ενώ ήταν τόσο μαζική η συμμετοχή, ώστε με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ δόθηκε παράταση μίας ώρας. Ξεπέρασε τις 300.000 ο αριθμός συμμετοχής στις κάλπες, ενώ εγγράφηκαν πάνω 70.000 νέα μέλη. 

Όλα όσα δήλωσαν οι 5 υποψήφιοι:

Ανδρουλάκης: Έχουμε επτά μέρες για να γίνει η παράταξη ακόμη πιο ισχυρή

Τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ισχυρό και πιο ενωμένο από την εσωκομματική διαδικασία εμφανίστηκε ο νυν πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος εκ νέου για την προεδρία, Νίκος Ανδρουλάκης.

Δούκας: Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας – Σας καλώ να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ

«Το μήνυμα της κάλπης ήταν καθαρό. Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας. Σας καλώ να κάνουμε την υπέρβαση και να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Γερουλάνος: Η απόφαση των πολιτών είναι απολύτως σεβαστή 

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τους Ανδρουλάκη και Δούκα και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο ίδιος υπογράμμισε ακολούθως «δεν περιμένουν οι πολίτες από μένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο. Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές».

Διαμαντοπούλου: Είμαι εδώ – Την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι

Τις πρώτες δηλώσεις λίγο πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από την εκλογική εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ έκανε η υποψήφια Άννα Διαμαντοπούλου.

«Η σημερινή μέρα είναι μια πολύ σημαντική αφετηρία για μια δημιουργική πορεία του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε αρχικά η κ. Διαμαντοπούλου και τόνισε πως «είμαι εδώ», εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά πίστη της ότι την επόμενη ημέρα «θα είμαστε ενωμένοι και θα παλέψουμε για το νέο ΠΑΣΟΚ».

Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για να ψηφίσουν, αλά και τους φίλους και εθελοντές, όπως είπε, που πίστεψαν στην υποψηφιότητά της και όλους όσοι, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αυτοοργανώθηκαν για να τη στηρίξουν.

Κατρίνης: Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα

Θέλω να ευχαριστήσω τους πάνω από 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους δυναμώνουν το κίνημά μας», είπε, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ευχαριστώντας και όσους τον ψήφισαν.

«Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μας στον β’ γύρο», είπε, λέγοντας ότι το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα. 

Γιαννακοπούλου: Ο μεγάλος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ

Σήμερα είναι μια ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε η Νάντια Γιαννακοπούλου, σημειώνοντας ότι «επωμιζόμαστε μια μεγάλη ευθύνη. Να μην τους απογοητεύσουμε». Αυτό που έχει σημασία είναι η ενότητά μας, ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα είναι μπροστά, στην πρώτη γραμμή. 

Related Articles

Χάρης Δούκας: Το «εγώ» τελείωσε το «εμείς» κάνει τη διαφορά – Στη Θήβα ο γάμος

Bury

Η Καινούργιου δηλώνει σοκαρισμένη για τον Μικρούτσικο: «Με αποδομεί συνέχεια» – Του ζήτησαν να μην εμφανιστεί στο «Super Κατερίνα»

cars

Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας – Τουλάχιστον 11 οι νεκροί

Ηλεκτροκίνηση: Οι καλύτερες επιλογές της αγοράς για οικονομικές μετακινήσεις

cars

Η Tata προσεγγίζει BMW και Geely για συνεργασία με την Jaguar-Land Rover.

cars

Η Hennessey στοχεύει στα 1.200 άλογα για τη νέα Corvette!

cars

Sony και Honda αποκαλύπτουν την Afeela!

cars

Τελικά κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε την κουρτίνα του μπάνιου;

wp_update-GSkibItV

Δολοφονία Λυγγερίδη: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την επιχείρηση «Δαμόκλειος Σπάθη» – Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

cars