CARSNEWS
AUTONEWS

Ηλεκτροκίνηση: Οι καλύτερες επιλογές της αγοράς για οικονομικές μετακινήσεις

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης. Είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της βιώσιμης κινητικότητας και όλα δείχνουν ότι στο μέλλον θα καταστεί η νούμερο ένα επιλογή των πολιτών στον τομέα των μεταφορών. Καθώς ο κόσμος αλλά και συνολικά ο πλανήτης μας αλλάζει, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας είναι να αγκαλιάσουμε οικολογικότερους τρόπους μετακίνησης. 

Από ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα έως τα ηλεκτρικά σκούτερ και τις μοτοσυκλέτες, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα επιλογών που καλύπτουν διαφορετικές προτιμήσεις αλλά και πολύπλοκες καθημερινές ανάγκες. Γιατί όμως κάποιος να επενδύσει στον ηλεκτροκίνητο τρόπο μετακίνησης; Τι θα κερδίσει;

Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης

Με την πλειονότητα των σκεπτόμενων πολιτών να συνειδητοποιεί καθημερινά ολοένα και περισσότερο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του τομέα των μεταφορών, η στροφή στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι απλά μια τάση των καταναλωτών. Είναι μια πραγματική λύση για ένα βιώσιμο μέλλον. 

Από την εξοικονόμηση του κόστους των μετακινήσεών μας έως και τις καινοτομίες σε τεχνολογικό επίπεδο που θα βιώσεις ο ίδιος σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς τρόπους μεταφοράς, τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν την ηλεκτροκίνηση είναι πολλά.

Οικολογικές μετακινήσεις: Το σπουδαιότερο όφελος της ηλεκτροκίνησης είναι πως μειώνει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη σε σύγκριση με τα κλασικά βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα οχήματα. Αν επιλέξεις να μετακινείσαι και εσύ μ’ ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, τότε όχι μόνο θα συμβάλλεις στην προσπάθεια για ένα πιο καθαρό περιβάλλον αλλά και  στην ουσιώδη καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κλιματικής κρίσης.

Εξοικονόμηση κόστους: Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης η οικολογία έχει αγκαλιάσει και την οικονομία. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι εν γένει πιο οικονομικά απ’ αυτά της βενζίνης και του πετρελαίου αλλά διαθέτουν και πολύ χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης, κάτι που μεταφράζεται σε μικρό κόστος συντήρησης. 

Καινοτόμος τεχνολογία: Με την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών καινοτομιών είναι δεδομένο ότι επιλέγοντάς την, θα βάλεις στην καθημερινότητά σου τα έξυπνα χαρακτηριστικά και την προηγμένη τεχνολογία. Τελικό κέρδος; Μια άκρως βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης.

Μειωμένη ηχορύπανση: Αν και συχνά ο λόγος της ηχορύπανσης των παραδοσιακών μέσων μεταφοράς περνάει κάπως σε δεύτερη μοίρα σε σύγκριση με τα οφέλη της οικολογίας και της οικονομίας στην ηλεκτροκίνηση, διαδραματίζει και αυτός σημαντικό ρόλο. Μην ξεχνάς πως τα ηλεκτρικά οχήματα λειτουργούν πιο αθόρυβα απο οποιαδήποτε άλλο μέσο μετακίνησης.

Κυβερνητικά κίνητρα: Τέλος, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, προσφέρουν αρκετά κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να τους ενθαρρύνουν να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα και να κάνουν την οικολογική στροφή στις μετακινήσεις τους. 

Τώρα που διάβασες και μερικούς λόγους, πάμε να δούμε 6 επιλογές ηλεκτροκίνησης.

1. Xiaomi Electric Scooter 4

Κομψό, αποτελεσματικό, με μινιμαλιστική σχεδίαση και πολύ καλές δυνατότητες. Το Electric Scooter 4 της Xiaomi είναι ένα ηλεκτρικό πατίνι που ήρθε για να μείνει. Ειναι ιδανικό για τις μετακινήσεις σου στην πόλη ενώ το ελαφρύ πλαίσιο και ο αποδοτικός κινητήρας που φοράει το καθιστούν αξιόπιστη επιλογή και για ταξίδια μικρής απόστασης. Ο μηχανισμός γρήγορης αναδίπλωσης εξασφαλίζει εύκολη αποθήκευση, καθιστώντας τον μια βολική λύση για όσους σπάνε τη διαδρομή τους παίρνοντας το μετρό ή άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στα πλεονεκτήματά του ανήκει και η μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας του (7650 mAh). Διαθέτει μέγιστη αυτονομία τα 35χλμ.

2. Egoboo X MAUI California

Όταν η άνεση συναντά την απόδοση. Το Egoboo X MAUI California ξεχωρίζει για το πλήθος μοναδικών χαρακτηριστιών που ενσωματώνει. Διαθέτει ισχυρές επιδόσεις για μια ομαλή οδήγηση εντός πόλης ενώ μπορεί να αποδόσει καλά και σε πιο δύσκολα εδάφη. Με μέγιστη ταχύτητα τα 25χλμ/ώρα, αυτονομία μπαταρίας τα 30χλμ και πολλές καινοτόμες τεχνολογίας όπως το Smart Lighting και το Cruise Control, αυτό το ηλεκτρικό πατίνι θα σε… μαγέψει! 

3. Jeep 2Xe Adventurer

Το αποκαλύπτει το όνομά του. Εδώ μιλάμε για ένα ηλεκτρικό πατίνι φτιαγμένη για… off-road περιπέτειες και συγκινήσεις. Διαθέτει ανθεκτική σχεδίαση και ελαστικά παντός εδάφους που δεν θα… μασήσουν πουθενά! Είναι “φορτωμένο” με εμπρός και πίσω ανάρτηση για ομαλότερη οδηγική εμπειρία και μοτέρ 350W που του χαρίζει έως και 45χλμ αυτονομία. Ξεχωρίζει πραγματικά για την ποιότητα κατασκευής του. 

4. Segway Ninebot KickScooter MAX G2 E

Ο καλύτερος σύντροφος στην πόλη για οικονομικές και ασφαλείς μετακινήσεις ακούει στο όνομα Ninebot KickScooter MAX G2 E. Το ηλεκτρικό αυτό πατίνι από την Segway έχει κατασκευαστεί με βάση τις δικές σου ανάγκες. Η αυτονομία του μπορεί να αγγίξει έως και τα 70μλμ ενώ η μέγιστη ταχύτητά του τα 25χλμ/ώρα. Είναι ιδανικό και σταθερό για οδήγηση παντός καιρού ενώ διαθέτει στιβαρή ποιότητα κατασκευής. Φορτίζει πανεύκολα χάρη στον ενσωματωμένο ταχυφορτιστή 3Α ενώ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διπλώνει και να ξεδιπλώνει μόνο σε 3 βήματα! 

5. Egoboo E-Treck 

Όταν η δύναμη συναντά το στυλ! Το Egoboo E-Treck E-Bike είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που με κομψό σχεδιασμό και πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα. Θα σε παέι παντού. Από ασφαλτοστρωμένους δρόμους μέχρι την πιο δύσκολη διαδρομή στο βουνό. Είναι εξοπλισμένος με στιβαρούς τροχούς και έναν μηχανισμό 6 ταχυτήτων Shimano. Μιλάμε για μια μέγιστη αυτονομία των 35χλμ ενώ η ταχύτητά του μπορεί να φτάσει έως και τα 25χλμ/ώρα. Μην ξεχνάς ότι θα έχεις και όλες τις πληροφορίες μπροστά στα… μάτια σου. Μιλάμε για το ηλεκτρονικό κοντέρ του Egoboo E-Treck στο οποίο θα παρακολουθείς μεταξύ άλλων την ταχύτητά σου και το επίπεδο της μπαταρίας του ποδηλάτου σου.  

6. Nilox DOC X6 Plus

Αν μπορούσες να αποκτήσεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που θα έκανε όλες τις διαδρομές ανεξαρτήτως να φαντάζουν… παιχνιδάκι και ευχάριστες, αυτό θα ήταν το Nilox DOC X6 Plus. Είναι συμπαγές και ελαφρύ με φορητό πτυσσόμενο σχεδιασμό και μέγιστη αυτονομία τα 90χλμ. Φοράει ηλεκτρικό κινητήρα 250W με μέγιστη ταχύτητα τα 25χλμ/ώρα.

Related Articles

Οριακή πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Bury

Peugeot Boxer 4×4 Concept. Για άνετη διαμονή… οπουδήποτε!

cars

Νεκρή σε τροχαίο στην Κρήτη

cars

Formula 1: Το φινάλε του πρωταθλήματος με το 23ο Grand Prix στο Αμπού Ντάμπι ζωντανά σε Ant1 και Ant1+

cars

Lifesavers. Στην υπηρεσία της ζωής

cars

Η Mini επιδιώκει σμίκρυνση του κλασικού hatchback. Επιστροφή στις ρίζες!

cars

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση η Renault.

cars

Formula 1: Ο Φερστάπεν πήρε την pole position για το γκραν πρι του Σίλβερστον

cars

Karenta. Πρώτα η υγεία

cars