CARSNEWS
AUTONEWS

Το νέο Hyundai Kona είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024»

Το νέο Hyundai Kona είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2024». Η ανακήρυξή του πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

Στην τελική εκδήλωση του 17ετούς ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Μεγάρων, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) κ. Γιώργου Βασιλάκη, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των 27 δημοσιογράφων του ειδικού τύπου/μελών του θεσμού. Το παρών έδωσαν στελέχη εταιρειών της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, επιλεγμένοι εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, καθώς και δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας.

Το Hyundai Kona συγκέντρωσε συνολικά 391 βαθμούς, έναντι 326 του Jeep Avenger (διατίθεται με θερμικό & ηλεκτρικό κινητήρα) και 305 του MG4, τα οποία ακολούθησαν το Κορεατικό SUV στο βάθρο.

Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν τα MG ZS και Peugeot 408, με 252 και 249 βαθμούς αντίστοιχα. Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

 • Hyundai Kona: 391 βαθμοί
 • Jeep Avenger: 326 βαθμοί
 • MG4: 305 βαθμοί
 • MG ZS: 252 βαθμοί
 • Peugeot 408: 249 βαθμοί
 • Renault Austral: 222 βαθμοί
 • Kia Niro: 212 βαθμοί
 • Nissan X-Trail: 207 βαθμοί
 • Citroen C4 X: 200 βαθμοί
 • Honda Civic e:HEV: 184 βαθμοί
 • Dacia Spring: 152 βαθμοί

Τα μέλη του Συλλόγου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» είναι 27 έμπειροι δημοσιογράφοι του ελληνικού ειδικού Τύπου. Κάθε δημοσιογράφος είχε στη διάθεσή του 100 βαθμούς για να απονείμει στα υποψήφια μοντέλα (που φέτος λόγω ισοψηφίας ήταν 11) δίνοντας ως μέγιστη βαθμολογία το 20 και ως ελάχιστη το 5. Η τελική βαθμολογία για την ανάδειξη του νικητή διαμορφώθηκε σταδιακά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς οι ψήφοι των 27 μελών ανακοινώνονταν μία προς μία, με αλφαβητική σειρά.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο κ. Γιώργος Βασιλάκης, που επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη ανανέωσης του στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, και ο Νίκος Τσάδαρης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΠΑΣΥΔΑΜ). Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του «Συλλόγου Δημοσιογράφων για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», Νίκος Λουπάκης, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του θεσμού που έρχεται να ενισχύσει με τον τρόπο του την αγορά αυτοκινήτου, επιλέγοντας κάθε χρόνο μία πρόταση που ταιριάζει καλύτερα στα μέτρα του Έλληνα καταναλωτή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο κ. Τάσος Μαρκουίζος «Ιαβέρης» για τη συνολική προσφορά του στον χώρο της αυτοκίνησης και της οδικής ασφάλειας. Βραβείο απονεμήθηκε και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Διατσίδη (ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης) για τα 40 χρόνια προσφοράς στον Ειδικό Τύπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της εκδήλωσης, η οποία είχε την υποστήριξη των ελαστικών «Continental» και της οινοποιίας «Latour Melas», προηγήθηκε αγώνας δεξιοτεχνίας στην πίστα, όπου εταιρικά στελέχη και δημοσιογράφοι αναμετρήθηκαν με το χρονόμετρο, με γνώμονα την σταθερή οδήγηση και όχι την υψηλότερη ταχύτητα, καθώς έπρεπε να πραγματοποιήσουν δύο συνεχόμενους γύρους επιτυγχάνοντας ει δυνατόν τον ίδιο χρόνο. Νικητές αναδείχτηκαν οι Αργύρης Τούντας (μεταξύ των προσκεκλημένων στελεχών των εταιριών αυτοκινήτου) και Κώστας Μποϊδάνης (μεταξύ των προσκεκλημένων δημοσιογράφων).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του ΠΑΣΥΔΑΜ.

Την επόμενη εβδομάδα, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου (atx.gr) θα αναρτηθούν κείμενα με το σκεπτικό με το οποίο ψήφισε κάθε μέλος του θεσμού, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο το ετήσιο έντυπο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα», σε ψηφιακή μορφή.

Related Articles

Toyota και Suzuki προχώρησαν σε ανταλλαγή μετοχών.

cars

Honda CR-V Hybrid AWD. Προσφέρει άνεση, διαθέτει τεχνολογία

cars

H 5η γενιά Mini Cooper έρχεται με δυο νέους κινητήρες βενζίνης

cars

Volvo EX90 –  Συμβατό με τον νέο χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google

cars

Το εσωτερικό του Ineos Grenadier είναι όπως το περίμενες!

cars

Νέο Opel Mokka. Σύγχρονο, μοντέρνο και… ηλεκτρικό!

cars

Νέο Nissan Qashqai. Ξεκίνησε η παραγωγή του στο Σάντερλαντ και προσφέρει μια εμπειρία δεξιοτήτων σε κάθε μαθητή

cars

Νέο Ford F-150 Raptor. Αρχηγού παρόντος…

cars

Nissan. Συνδυασμός πραγμάτων η διχρωμία στο Juke

cars