CARSNEWS
AUTONEWS

Έρχονται τα Robotaxi: Τα πρώτα μοντέλα δοκιμάζονται στις ΗΠΑ

Η Hyundai και η Motional — παγκόσμιος ηγέτης αυτόνομης τεχνολογίας — ανακοίνωσαν τα εγκαίνια ενός κέντρου καινοτομίας στην Σιγκαπούρη και την από κοινού ανάπτυξη του αμιγώς ηλεκτρικού Ioniq 5 Robotaxi που θα κατασκευαστεί στο HMGICS. Το πρώτο Robotaxi θα αναπτυχθεί ως μέρος των εμπορικών υπηρεσιών της Motional στις ΗΠΑ, ξεκινώντας από το 2024.

Επιπλέον, αποκάλυψαν ότι, το Ioniq 5 Robotaxi είναι ένα από τα πρώτα αυτόνομα (AV) οχήματα επιπέδου 4 SAE που έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα Ομοσπονδιακά Πρότυπα Ασφάλειας Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. (FMVSS). Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί απόδειξη για το εξαιρετικό πρόγραμμα ανάπτυξης και δοκιμών του οχήματος, την ασφάλεια και την αξιοπιστία του καθώς και την πολυπλοκότητα της αυτόνομης τεχνολογίας.

Το HMGICS συνδυάζει προηγμένο αυτοματισμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο ώστε να οδηγήσει στα όρια του το τι είναι δυνατό να φθάσει στην παραγωγική διαδικασία. Είναι επίσης εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα για την υποστήριξη της παραγωγής οχημάτων αυτόνομης (AV) οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων δοκιμών και ενός κέντρου βαθμονόμησης. Η Motional έχει αναπτύξει μια εξειδικευμένη ομάδα για να βοηθήσει στην παραγωγική διαδικασία. Η ομάδα αυτή θα βρίσκεται στο Autonomous Vehicle Integration Center και θα εκτελούν σημαντικές εργασίες διάγνωσης, ανάπτυξης λογισμικού, βαθμονόμησης και επικύρωσης για να διασφαλίσουν ότι οι ολοκληρωμένες δοκιμές του Robotaxi πληρούν τις ακριβείς προδιαγραφές και είναι έτοιμα για ανάπτυξη.

Οι δύο εταιρίες προετοιμάζονται για την παραγωγή του πρωτοποριακού Ioniq 5 Robotaxi εδώ και αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μιας περιορισμένης σειράς πρωτότυπων οχημάτων που έχουν δοκιμαστεί στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο αρχικός στόλος των Robotaxis ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σειρά αξιολογήσεων που σχεδιάστηκαν για να αποδείξουν την ποιότητα, την απόδοση και την ωριμότητα του Robotaxi και της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Η εμπορική παραγωγή του Robotaxi βρίσκεται σε εξέλιξη και τα πρώτα μοντέλα έχουν ήδη φτάσει στις εγκαταστάσεις της Motional στις ΗΠΑ και υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές και ελέγχους ασφάλειας της Motional.

Related Articles

Mini: Τα (υπόλοιπα) ηλεκτρικά είναι βαρετά.

cars

Αυγενάκης: Με επιθετικές δράσεις το υπουργείο προχωρά στην αντιμετώπιση του εντόμου «Μαύρου ακανθώδους αλευρώδους»

cars

Hyundai. Πρωτοπορεί στα αυτόματα κιβώτια

cars

Nissan. Παρουσίασε το Note e-Power AWD στην Ιαπωνία

cars

Volvo. Δοκιμές σε ακραίες καταστάσεις για να αυξήσει την ασφάλεια των μοντέλων της

cars

Ορφέας Αυγουστίδης: Μου έχει τύχει να παίζουμε για 4 άτομα

cars

PSA-FCA: Οι μέτοχοι έδωσαν το πράσινο φως για τη Stellantis!

cars

Τα ωραιότερα μέρη του κόσμου για να τραβήξετε φωτογραφίες

cars

Στις αρχές του 2021 η ισχυρότερη, BMW M5 CS.

cars