CARSNEWS
AUTONEWS

Τα ωραιότερα μέρη του κόσμου για να τραβήξετε φωτογραφίες

Μέρη εξωτικά, ιστορικά μνημεία, πόλεις που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής. Σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν πάρα πολλά μέρη που θα σας εντυπωσιάσουν με την πρώτη ματιά και θα σας μείνουν αξέχαστα.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια που είναι τα ωραιότερα για να τραβήξετε τις καλύτερες φωτογραφίες. Όποιος κι αν είναι ο εξοπλισμός ή οι δεξιότητές σας στη φωτογράφιση, τα μέρη αυτά είναι τόσο μοναδικά κι εντυπωσιακά που είναι σχεδόν αδύνατο να τραβήξετε μια κακή φωτογραφία.

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:

Τα αγάλματα στα νησιά του Πάσχα

Μπορεί δύσκολα να επιλέξει κανείς τον συγκεκριμένο προορισμό, όμως, αν το κάνετε, θα είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής. Το νησί του Πάσχα έχει περίπου 900 αγάλματα, τα οποία δημιουργήθηκαν από τους πρώτους ανθρώπους Rapa Nui κατά τη διάρκεια του 10ου έως του 16ου αιώνα. Και μπορείτε να φανταστείτε τις φωτογραφίες που θα βγάλετε με background τα διάσημα αγάλματα Moai.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, Αίγυπτος

Από τα πιο σημαντικά παγκόσμια μνημεία, οι πυραμίδες της Αιγύπτου προσελκύουν χιλιάδες επσικέπτες κάθε χρόνο. Ωστόσο, τις εντυπώσεις «κλέβει» σίγουρα, η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ή Χέοπος, του τελευταίου από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που σώζεται. Και είναι και από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του πλανήτη, αφού δεν υπάρχει τουρίστας που να μην σταθεί μπροστά από το εμβληματικό αυτό μνημείο και να βγάλει μία φωτογραφία.

Μάτσου Πίτσου, Περού

Με τη «βαριά» ιστορία, το Μάτσου Πίτσου που βρίσκεται σε μια τοποθεσία που κόβει την ανάσα, δεν είναι περίεργο ότι το 1983 κηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται σχεδόν 8000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε μια κορυφογραμμή βουνών, πάνω από τη λεγόμενη Ιερή Κοιλάδα και η θέα είναι συγκλονιστική. Εκεί, θα συναντήσετε και τους ναούς των Ίνκας, αλλά και τα λάμα και όπως καταλαβαίνετε, δεν χρειάζεται να είστε μάστερ για να βγάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες.

Κουρασάο, Καραϊβική

Βρίσκεται στο νότιο μέρος της Καραϊβικής και είναι το μεγαλύτερο νησί της ομάδας, που είναι γνωστή ως νησιά ABC, (Aruba, Bonaire, Curacao). Με τροπικά νερά, ήρεμους κολπίσκους, σπηλιές στα σπλάχνα του νησιού, ιδανικές για εξερεύνηση και τη χαλαρή ατμόσφαιρα των κατοίκων αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για διακοπές. Η πρωτεύουσα του, το Willemstad έχει αναγνωριστεί ως Πόλη Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με τα μαγευτικά παστέλ κτίρια της με την ολλανδική αποικιακή αρχιτεκτονική και τις τριγωνικές οροφές να κλέβουν τις εντυπώσεις. Οπότε, μπορείτε να καταλάβετε γιατί το Κουρασάο είναι ένα από τα μέρη για να τραβήξετε τις καλύτερτες φωτογραφίες.

Αβάνα, Κούβα

Η διαχρονική γοητεία της Αβάνας είναι ένα από τα πράγματα που την καθιστούν απίστευτα φωτογενή. Τα αποικιακά κτίρια, τα κλασικά αυτοκίνητα και η vintage ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στην πρωτεύουσα της Κούβας είναι τα καλύτερα «εργαλεία» για φωτογραφίες που θα μοιάζουν με καρτ ποστάλ. Τραβήξτε μερικές πολύχρωμες εικόνες από τα funky δρομάκια με τοιχογραφίες, την παλιά λάμψη της La Guardia ή απλώς περπατήστε στην Παλιά Αβάνα και αφήστε την έμπνευση σας ελεύθερη.

Μπριζ, Βέλγιο

Η ωραιότερη πόλη του Βελγίου και της Ευρώπης γενικότερα, το Μπριζ είναι πραγματικά ένα άγνωστο ταξιδιωτικό «διαμαντάκι» που πρέπει να το ανακαλύψετε. Η βελγική πόλη με τα κανάλια, τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, τα πολύχρωμα σπιτάκια και το μεσαιωνικό στυλ, μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί για να βγάλετε εδώ τις καλύτερες φωτογραφίες.

Ακρόπολη, Αθήνα

Ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη της Αθήνας

Εννοείται πως από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Ακρόπολη. Ο Παρθενώνας είναι ένα από τα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα παγκόσμια μνημεία κι ένας από τους πιο περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Και το τέλειο instagrammable μέρος. Είτε τραβήξετε φωτογραφίες από τον ιερό βράχο, είτε έχετε ως φόντο την Ακρόπολη, ένα είναι σίγουρο: οι λήψεις θα είναι υπέροχες!

Related Articles

Πρωθ. Ιταλίας – Παράλογη η κατάργηση των Μ.Ε.Κ.

cars

Fiat Panda Trussardi. Μοδάτο

cars

Pit stop σε μηδενική βαρύτητα. Μόνο η Red Bull…

cars

Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί στο Σικάγο «γαζώνουν» με 96 σφαίρες ένοπλο νεαρό Αφροαμερικανό

cars

Voge SR4 Max– Διαθέσιμο και στη χώρα μας

cars

Ένα ακόμα teaser του Nissan Qashqai πριν το ντεμπούτο του.

cars

Πώς συγκρίνεται η θηριώδης G63 AMG με το Audi RS3 και ένα Leon Cupra R;

cars

Το Rimac C_Two των 2.000 ίππων περνά στην φάση δοκιμών!

cars

Η Audi φρεσκάρει το Q5 με mild-hybrid τεχνολογία και όχι μόνο!

cars