CARSNEWS
AUTONEWS

Ανάκληση Nissan Juke Hybrid

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η Nissan Automotive Europe SAS σε συνεργασία με την N.I. Θεοχαράκης Α.Ε., Γενικό και επίσημο αντιπρόσωπο / εισαγωγέα των Nissan στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης του μοντέλου Juke Hybrid (HF16).

Η συγκεκριμένη ανάκληση, στην Ελληνική αγορά, αφορά σε 140 οχήματα με ημερομηνία παραγωγής από 16/6/2022 έως 14/12/2022. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, η Nissan εντόπισε πιθανή αστοχία που επηρεάζει το λογισμικό της μονάδας Ελέγχου Υβριδικού Συστήματος (HEVC), η οποία ενδέχεται σε ορισμένα οχήματα Juke HEV (HF16) να προκαλέσει μία επαναφορά (reset) της μονάδας HEVC. Ειδικότερα, εντοπίστηκε ότι, αν τα πεντάλ γκαζιού και φρένου πατηθούν ταυτόχρονα δύναται να προκληθεί επαναφορά του HEVC. Σε αυτή την περίπτωση ο κινητήρας είναι πιθανό να κάνει δισταγμούς ή/και να σβήσει, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης (όταν ο κινητήρας είναι κρύος, αμέσως μετά την εκκίνηση).

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι οι κάτοχοι των εμπλεκόμενων οχημάτων θα ειδοποιηθούν εγγράφως με συστημένες επιστολές από την εταιρεία N. I. Θεοχαράκης Α.Ε., προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Ηλεκτρικών Οχημάτων του δικτύου Nissan, ώστε να γίνει προληπτική αναβάθμιση του λογισμικού HEVC με το πιο πρόσφατο βελτιωμένο λογισμικό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας N. I. Θεοχαράκης Α.Ε. στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.

TAGS

Related Articles

Ford Mustang Mach-E. Με βραβευμένο ηχοσύστημα

cars

Η Fiat Chrysler επενδύει €2 δις στην Πολωνία.

cars

Donkervoort D8 GTO-JD70. Ένα υπερόπλο για την πίστα και όχι μόνο!

cars

Σαν σήμερα 14 Μαρτίου: Γεννήθηκε ο Αϊνστάιν, ίσως το πιο λαμπρό μυαλό της ανθρωπότητας

cars

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας.

cars

Stoiximan Super League: Κορυφή ο ΠΑΟΚ και χαμός στη μάχη του τίτλου

Bury

Νέα Skoda Octavia. Διαθέσιμη και με φυσικό αέριο από 24900 Ευρώ

cars

Προ των πυλών το καυτό Toyota Yaris. Δεν αποκλείεται να είναι τετρακίνητο!

cars

Ψηφίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή

cars