CARSNEWS
MOTONEWS

Αυτές είναι οι επιτυχίες και τα βραβεία που έλαβε η BMW Motorrad

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ

Με νίκες στις κατηγορίες “Sports Bikes”, “Crossover”, “Power Naked”, “Adventure Touring” και “Tourers/Sport Tourers”, καθώς και μια δεύτερη και τρεις τρίτες θέσεις, η BMW Motorrad πέτυχε ακόμα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο διαγωνισμό για τη “Μοτοσικλέτα της Χρονιάς 2024”.

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ συμπεριφοράς σε επαρχιακούς δρόμους, κορυφαίων επιδόσεων στην πίστα και υπερσύγχρονων συστημάτων ασφάλειας κατά την οδήγηση, καθώς και με τον ιδιαίτερα συναισθηματικό σχεδιασμό της, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση στην προτίμηση των αναγνωστών για το 2024.

BMW M 1000 R
BMW M 1000 R BMW MOTORRAD

Η ασυμβίβαστα δυναμική BMW M 1000 R είναι το δεύτερο μοντέλο M της BMW Motorrad που κατακτά την πρώτη θέση. Με την απαράμιλλη τεχνολογία πλαισίου και την αεροδυναμική της, η BMW M 1000 R εγκαινιάζει μία διάσταση δυναμικής οδήγησης που μέχρι πρότινος αποτελούσε προνόμιο των καθαρόαιμων superbike της κατηγορίας της, καταλαμβάνοντας το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία “Power Naked”.

Η BMW R 1250 R -με τον έντονο χαρακτήρα της- κατέλαβε επίσης την τρίτη θέση σε αυτή την κατηγορία. Με τη νέα πανίσχυρη σπορ μοτοσικλέτα μεγάλων αποστάσεων BMW M 1000 XR, ένα τρίτο μοντέλο M της BMW Motorrad πρωτοπορεί τώρα για πρώτη φορά στα χρονικά. Με κινητήρα απόδοσης 201 ίππους, βάρος χωρίς υγρά μόλις 223 kg και τεχνολογία πλαισίου και αεροδυναμική σχεδιασμένη για υψηλές επιδόσεις η BMW M 1000 XR αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία της διεκδικώντας άμεσα την πρώτη θέση στην κατηγορία “Crossover”.

Η νέα BMW R 1300 GS, η οποία λανσαρίστηκε με μεγάλη επιτυχία, εδραίωσε περαιτέρω το cult status των μοντέλων BMW Boxer GS κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία “Adventure Touring”. Με τη νέα σχεδίαση, τον νέο ισχυρό χαρακτήρα του κινητήρα, την εξαιρετική οδική συμπεριφορά και τα πειστικά χαρακτηριστικά οδήγησης τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, η νέα BMW R 1300 GS επιβεβαίωσε εκ νέου τη βαυαρική κυριαρχία σε αυτή την ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία.

BMW M 1000 R
BMW M 1000 R BMW MOTORRAD

Η BMW R 1250 RS είναι ένας ακόμα “κατά συρροή” νικητής. Μετά τις ξεκάθαρες νίκες των προηγούμενων ετών, η BMW R 1250 RS είναι και πάλι η νικήτρια στην κατηγορία “Tourer/Sporttourer”. Χάρη στις εξαιρετικές all-round ιδιότητές της στους τομείς της δυναμικής οδήγησης, της σπορ συμπεριφοράς και της καταλληλότητας για ταξίδια τουρισμού, κατάφερε να κρατήσει τον ισχυρό ανταγωνισμό μακριά για άλλη μια φορά.

Στην κατηγορία Modern Classics, η νέα BMW R 12 nineT, η οποία συνδυάζει την κλασική, καθαρή σχεδίαση με τη σύγχρονη τεχνολογία και τον θρυλικό αεροελαιόψυκτο κινητήρα boxer με το νέο φιλτροκούτι, κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Ένας άλλος “στενός συγγενής” από την κατηγορία Heritage, η BMW R 18, σημείωσε επίσης καλή βαθμολογία. Στην τρίτη θέση της κατηγορίας “Chopper/Cruiser”, η BMW R 18 ξεχωρίζει χάρη στην αυθεντική και συναισθηματική σχεδίασή της και τον μοναδικό boxer 1800 cc.

BMW M 1000 R
BMW M 1000 R BMW MOTORRAD

Στην κατηγορία “Scooter”, το ηλεκτροκίνητο και χωρίς εκπομπές ρύπων σκούτερ CE 04 ανέβηκε στο βάθρο. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη και αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή των αναγνωστών έγινε ανάμεσα σε 26 προτάσεις για τη “Μοτοσικλέτα της Χρονιάς 2024”, η οποία θεωρείται η σημαντικότερη ψηφοφορία του είδους και φέτος συμμετείχαν 49.707 αναγνώστες.

Related Articles

‘Ανοιξε τις πύλες της για το κοινό η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 στο Metropolitan Expo

Bury

Ηλεκτρική και δυνατή, μια μοτοσικλέτα που αλλάζει επιδόσεις με… εφαρμογή

cars

Αλυσίδα: Ο συνδετικός κρίκος

cars

Leasing μοτοσυκλέτας: Οι λόγοι που συμφέρει ενάντια στην αγορά

cars

Honda CBR500R: Supersport με δίπλωμα Α2.

cars

Μεγάλος Διαγωνισμός: Το carandmotor.gr σας κάνει δώρο ελαστικά για τη μοτοσικλέτα σας

cars

Formula 1: H ιστορία δύο θρυλικών στροφών της Suzuka (video)

cars

Το «Γεράκι» της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε την εμφάνισή του -Οι ειδικές αποστολές που αναλαμβάνει

cars

Κρήτη: Έπεσε με μοτοσυκλέτα και ξεσπούσε σε παρκαρισμένα

cars