CARSNEWS
MOTONEWS

Αυτή είναι η δημοφιλέστερη μοτοσυκλέτα της Ιαπωνίας για 6η συνεχή χρονιά

Μια μοτοσυκλέτα που έχουμε γνωρίσει και στην Ελλάδα γράφει ιστορία στην ιαπωνική αγορά.

Παρουσιάστηκε το 2017 και από το τέλος του ίδιου χρόνου άρχισε να διατίθεται στην αγορά της Ιαπωνίας, πριν εξαχθεί σε όλον τον κόσμο. Η Kawasaki Z900RS κατασκευάστηκε ως ρετρό εναλλακτική της Ζ900 και από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην πατρίδα της έγινε ανάρπαστη.

Την επόμενη χρονιά, 2018, ανέβηκε στην πρώτη θέση πωλήσεων μοτοσυκλετών άνω των 401 cc στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και έκτοτε έχει μείνει σταθερά εκεί, επεκτείνοντας το κατόρθωμά της και το 2023.

hi 24MY Z900RS GN1 STU 1

Στις ιαπωνικές ταξινομήσεις του 2023 η Z900RS είδε τις πωλήσεις να μειώνονται ελαφρώς, κλείνοντας τη χρονιά με 5,605 κομμάτια έναντι 6,803 την προηγούμενη, ωστόσο ο αριθμός αυτός ήταν αρκετός για να της δώσει την πρωτιά στις μοτοσυκλέτες για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Το γεγονός αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό αν σκεφτούμε πόσες σπουδαίες μοτοσυκλέτες έχουν παρουσιαστεί σε αυτό το διάστημα από τους άλλους τρεις Ιάπωνες κατασκευαστές, καθώς και το γεγονός πως στην εξαετία αυτή η μόνη εξέλιξη που έχει προκύψει στη Z900RS αφορά την προσαρμογή στις τελευταίες ιαπωνικές προδιαγραφές το 2022 (χωρίς εμφανείς εξωτερικές αλλαγές στο μοντέλο) και την κυκλοφορία το 2023 ενός πολυτελούς χρωματισμού Candy Green που συνδυάζει πράσινη σκούρα βάση με κίτρινες ανταύγειες στο ρεζερβουάρ και μερικά επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού.

hi 24MY Z900RS GN1 ACT 11

Related Articles

Leasing μοτοσυκλέτας: Οι λόγοι που συμφέρει ενάντια στην αγορά

cars

Εντυπωσιακή αύξηση στις ταξινομήσεις – πωλήσεις δικύκλων τον Αύγουστο

cars

Πρώτη δημόσια εμφάνιση της νέας MX 250 της Triumph Motorcycles

cars

Τα έξυπνα γάντια μηχανής που απλοποιούν την καθημερινή μετακίνηση

cars

Voge125R ΑΒS– Ολοκαίνουρια πρόταση

cars

VOGE 350AC: Δικύλινδρο και κλασικό με τιμή 4.990 €

cars

Peugeot PM-02 και PM-05 – Θα είναι έτσι οι νέες μοτοσυκλέτες;

cars

Η μηχανή που δεν κατασκευάζεται, αλλά… τυπώνεται!

cars

Αφησε τον άντρα της και πήρε το σκύλο για συνεπιβάτη

cars