CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτή θα ήταν η έκδοση δρόμου 900 ίππων της Porsche 919!

Η Porsche πήρε μία τολμηρή απόφαση και χάρη σε αυτήν έχουμε την ευκαιρία για πρώτη φορά πρωτότυπα τα οποία έφτασαν σε προχωρημένο σημείο αλλά όχι μόνο δεν πέρασαν ποτέ στην παραγωγή, αλλά ούτε καν παρουσιάστηκαν επίσημα. Πρωτότυπα που για οποιονδήποτε λόγο, έμειναν κρυμμένα σε κάποια αποθήκη χωρίς να δούνε ποτέ το φως της ημέρας έξω από τα κεντρικά της γερμανικής εταιρίας. Πρωτότυπα όπως η άκρως εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα 919 Street που σχεδιάστηκε και έως έναν βαθμό μελετήθηκε ως η έκδοση δρόμου της επιτυχημένης, αγωνιστικής 919 Hybrid!

Η “Street” δημιουργήθηκε το 2017 και χρησιμοποιεί το ίδιο ανθρακονημάτινο monocoque και το ίδιο υβριδικό κινητήριο σύνολο με το αγωνιστικό της LMP1 κατηγορίας και αυτό σημαίνει ότι ένας δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος V4 βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού που παράγει περί τα 500 άλογα και στροφάρει μέχρι τις 9.000 που συνδυάζεται με ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας με το σύνολο να παράγει αθροιστικά περί τους 900 ίππους! Η έκδοση δρόμου μοιράζεται ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο μεταξόνιο με την αγωνιστική 919 ενώ και σχεδιαστικά, η συγγένεια ανάμεσα στα δύο οχήματα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και αυτό είναι απόλυτα λογικό.

Ιδίως μπροστά, η 919 Street θυμίζει πολύ έντονα την αγωνιστική αδελφή της με τους τεράστιους θόλους, τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και την μεγάλη εισαγωγή στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Πίσω είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση καθώς λείπει το μεγάλο κεντρικό πτερύγιο της αγωνιστικής 919 ενώ υπάρχει μία μικρή αεροτομή που ενώνει τα δύο φουσκώματα και ενσωματώνει μία LED μπάρα. Κάθετα σε αυτήν την μπάρα υπάρχουν δύο λεπτά LED ακόμα, η εξάτμιση καταλήγει εκεί που “τελειώνει” το κάλυμμα του κινητήρα και ένας μεγάλος διαχύτης φροντίζει για την παραγωγή όσο περισσότερης downforce γίνεται για ένα αυτοκίνητο δρόμου. Είναι προφανής σε ολόκληρο το αμάξωμα η προσοχή στην αεροδυναμική της 919 Street αλλά και η επιτυχημένη κατά την γνώμη μου, προσπάθεια για την δημιουργία ενός καλαίσθητου συνόλου. Κρίμα που το project δεν προχώρησε ποτέ σε κάτι περισσότερο από το 1:1 πήλινο μοντέλο που βλέπεις στις φωτογραφίες. Μείνε συντονισμένος τις επόμενες ημέρες για να θαυμάσουμε μαζί κι άλλες ιδέες της Porsche που δεν κατέληξαν κάπου.

The post Αυτή θα ήταν η έκδοση δρόμου 900 ίππων της Porsche 919! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι περικοπές και το Brexit καθυστερούν την επόμενη γενιά του Mini.

cars

Στο Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης από το πρωί δεκάδες μουσουλμάνοι για την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ

cars

Τον Ιανουάριο το ντεμπούτο του καυτού Toyota Yaris.

cars

Ανατροπή στην υπόθεση στη Νίκαια: «Αυτοτραυματίστηκε» λέει ο ιατροδικαστής για τη γυναίκα που κατήγγειλε ότι τη μαχαίρωσε ο σύζυγός της

Bury

Τρεις συμβουλές για την επιλογή σχολών στο μηχανογραφικό – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των «σχολών του μέλλοντος»

cars

Γιώργος Καρκάς για Άννα Μαρία Βέλλη: Κάθε φορά που της πέφτουν οι followers επαναφέρει το θέμα

cars

Το Audi Q8 και σε pick-up

cars

Mercedes-Benz Project Gelandewagen! Μία G-Class μεταμορφώνεται σε αγωνιστικό!

cars

Mercedes Benz Ελλάς. Για τέταρτη συνεχή χρονιά στις 20 «Most Admired Companies»

cars