Liam Lawson

Μπορεί η Νέα Ζηλανδία να βρίσκεται στην άλλη άκρη του πλανήτη και να μη θεωρείται χώρα στην οποία είναι ιδιαιτέρως ανεπτυγμένος ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, όμως έχει βγάλει 6 οδηγούς της F1!

Μάλιστα, τρεις εξ αυτών συγκαταλέγονται στη λίστα των οδηγών που ξεχώρισαν αυτά τα 74 χρόνια του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Τις περισσότερες συμμετοχές σε Grand Prix, ήτοι 112, τις έχει ο Denny Hulme – παγκόσμιος πρωταθλητής του 1967.

Ακολουθεί ο θρυλικό Bruce McLaren, που εκτός από τη σύσταση της πρωτοπόρου της φετινής βαθμολογίας κατασκευαστών και μίας από τις πιο ιστορικές ομάδες του σπορ, τη McLaren Racing, συμμετείχε και ως οδηγός σε 100 αγώνες!

-

Στις 96 συμμετοχές έφτασε ένας εκ των πιο ταλαντούχων οδηγών που δεν κατέκτησαν ποτέ παγκόσμιο τίτλο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Chris Amon.

Ο Howden Ganley πήρε 35 εκκινήσεις ενώ στις 25 περιορίστηκε η καριέρα του Brendon Hartley στην F1 αφορούσε 25, που μάλιστα ήταν με την ίδια ομάδα με την οποία είχε την ευκαιρία του ο Liam Lawson. Απλά τότε λεγόταν Scuderia Toro Rosso και σήμερα Visa Cash app RB Team.

Αναλυτικά η σχετική λίστα: