CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Ματαιώθηκε το Grand Prix Γαλλίας

Ενώ η Formula 1 προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει λύσεις στο να στήσει ένα καλεντάρι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020, ήρθε η δεύτερη ακύρωση αγώνα.

Μετά το Grand Prix του Μονακό, είναι σειρά του Grand Prix Γαλλίας να ματαιωθεί επισήμως λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Έτσι ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για τις 28 Ιουνίου στο σικουί Πολ Ρικάρ, δεν θα γίνει φέτος.

Πράγμα αναμενόμενο λόγω του πόσο έχει επηρεαστεί η συγκεκριμένη χώρα, με αποτέλεσμα να έχει ανακοινώσει σημαντικούς περιορισμούς τόσο στη διεξαγωγή event μέσα στο καλοκαίρι όσο και ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Έτσι ο αριθμός των αγώνων που επηρεάζονται από την παγκόσμια κρίση ανεβαίνει στους δέκα! Αναλυτικά, η ανακοίνωση των διοργανωτών του γαλλικού Grand Prix την οποία υπέγραφε ο επικεφαλής του αγώνα, Eric Boullier, ανέφερε:

«Δεδομένης της εξέλιξης της κατάστασης σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού και βάσει των αποφάσεων που έχει ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση, το γαλλικό Grand Prix λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις, είναι αδύνατο να διεξαχθεί ο αγώνας μας. Το ‘GIP Grand Prix de France – Le Castellet’ στρέφει την προσοχή πλέον στο καλοκαίρι του 2021, ώστε να προσφέρουμε στους θεατές μας ένα ακόμα πιο καλό event, στην καρδιά του ευρωπαϊκού νότου».

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως τουλάχιστον προς το παρόν, οι αγώνες σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν και Καναδά. Πλέον η πιθανή πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2020 μεταφέρεται για την Αυστρία και τις 5 Ιουλίου ενώ το βρετανικό Grand Prix που ακολουθεί βάσει του αρχικού προγράμματος, ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

The 2020 French Grand Prix, scheduled for Sunday June 28, has been called off due to the global Coronavirus outbreak.#F1 pic.twitter.com/Ka65lAiTZM

— Formula 1 (@F1) April 27, 2020

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…

Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;

Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Aston Martin ξεκαθάρισε το μέλλον του Στρολ στην ομάδα

cars

F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren

cars

“Κάθε ημέρα είναι δύσκολη αλλά η Ferrari είναι ενωμένη”

cars

Fernando Alonso: Aston Martin driver signs new deal until end of 2026

cars

Formula 1 to Discuss New Point System to Motivate Mid-Field Teams From 2025

cars

Formula 1 to race in Belgium until 2025 under new deal

cars

H Visa και οι Ομάδες της Red Bull Formula One ανακοινώνουν παγκόσμια συνεργασία

cars

Formula E passes Formula 1 as early as 2025 with new cars

cars

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1

cars