CARSNEWS
F1 & RACES

Αυτό είναι το όνομα της νέας Ferrari του 2024 (vid)

H ιταλική ομάδα γνωστοποίησε με κάθε επισημότητα την ονομασία του μονοθεσίου, με το οποίο θα πάρει μέρος στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Τα προηγούμενα χρόνια η Scuderia Ferrari μας είχε συνηθίσει σε διαφορετικές ονομασίες μονοθεσίων ανά έτος. Επίσης, οι διάφορες επέτειοι οδήγησαν σε ονομασίες όπως SF1000 ή F1-75.

Για τη σεζόν της Formula 1 του 2023 αποφάσισαν στο Μαρανέλο να αλλάξουν «τροπάριο» και να ονομάσουν το μονοθέσιό τους SF23. Παρά τους μεγάλους στόχους και τις προσδοκίες που δημιούργησαν, το μονοθέσιο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ωστόσο η ιταλική ομάδα ήταν η μόνη που κατάφερε να σταματήσει τη Red Bull Racing με τη νίκη του Κάρλος Σάινθ στη Σιγκαπούρη.

Για το 2024 η Ferrari θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή με την περασμένη σεζόν. Όπως ανακοίνωσε στα social media, το μονοθέσιο που θα παρουσιαστεί στις 13 Φεβρουαρίου θα έχει την ονομασία SF-24. Το SF προφανώς αντικατοπτρίζει τα αρχικά της Scuderia Ferrari και το 24 το έτος.

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) January 29, 2024

Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν τα αρχικά «SF» στο μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας ήταν το 2015. Τότε το μονοθέσιο που οδήγησαν οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν είχε την ονομασία SF15-T.

Στη φετινή χρονιά η Scuderia Ferrari θέλει να αλλάξει σελίδα και να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1. Στο Μαρανέλο είναι αισιόδοξοι πως μπορούν να κάνουν αρκετά μεγάλα βήματα προς τα εμπρός, με τη φιλοσοφία σχεδιασμού της να αλλάζει σημαντικά σε σύγκριση με το 2022 και το 2023.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την επισημοποίηση του νέου συμβολαίου της ομάδας με τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος θα παραμείνει στο Μαρανέλο για πολλά χρόνια ακόμα και το νέο του συμβόλαιο θα… εκτοξεύσει τις απολαβές του.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Related Articles

Η Haas VF-21 θα θυμίζει Ρωσική σημαία!

cars

Όταν ο Valentino Rossi βρέθηκε μία ανάσα από τη Sauber F1!

cars

Τρομακτικό ατύχημα για τον Ζου – Έφυγε με ταχύτητα στις προστατευτικές μπαριέρες

cars

Ο Hamilton διάλεξε τον καλύτερο αγώνα του στην F1

cars

H Lotus Type 66 υπάρχει, τελικά!

cars

Το μήνυμα του Grosjean από το νοσοκομείο (video)

cars

Ηλεκτρικά «διαλύουν» μονοθέσιο F1 (+video)

cars

Αποκάλυψη για τη Red Bull RB16B (video)

cars

Mercedes: W14 upgrades still worth it despite new F1 car direction in 2024

cars