CARSNEWS
F1 & RACES

Βολφ: «Θα είμαστε στην κορυφή το 2024, αν…»

Με δεδομένο ότι οι φετινοί τίτλοι της Formula 1 έχουν αποφασιστεί εδώ και καιρό, οι κορυφαίες ομάδες του σπορ αφοσιώνονται τους τελευταίους μήνες στο σχεδιασμό των μονοθεσίων του 2024.

  • Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του

Η Mercedes αγωνίστηκε στο Τέξας, και έπειτα στο Μεξικό, με ένα πλήρως ανασχεδιασμένο δάπεδο που αποτελεί μέρος της αλλαγής σχεδιαστικής φιλοσοφίας του μονοθεσίου που έχει αποφασίσει για τη νέα χρονιά – μετά από δύο άνυδρα χρόνια εξέλιξης του concept των W13-W14.

Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε τη δεύτερη θέση -πίσω μόνο από τον Μαξ Φερστάπεν- και στους δύο αυτούς αγώνες και αυτό ήταν ένα καλό σημάδι για το 2024, όπως είπε ο Βολφ: «Μας δίνει αισιοδοξία για το 2024, ναι, αυτή είναι η κατεύθυνση που ακολουθούμε και τώρα πρέπει απλώς να αρχίσουμε να εξελίσσουμε την ταχύτητά του για τη νέα χρονιά», είπε ο Αυστριακός.

Και συμπλήρωσε λέγοντας πως μία από τις ισχυρότερες θετικές ενδείξεις που κάνει την ομάδα αισιόδοξη είναι ότι ο Χάμιλτον λέει πως αποκομίζει πολύ καλύτερη αίσθηση με το ανασχεδιασμένο δάπεδο.

«Είμαι χαρούμενος για πολλούς λόγους. Η οδήγηση του Λιούις ήταν εκπληκτική. Δεν ήμασταν σίγουροι αν τα ελαστικά (σ.σ.: το σετ της μέσης γόμας μετά την επανεκκίνηση στο Μεξικό) θα άντεχαν μέχρι τέλους, αλλά ο τελευταίος γύρος ήταν και ο ταχύτερος. Το αυτοκίνητο ήταν καλό. Αν βελτιώσουμε τις κατατακτήριες, μπορούμε να βρεθούμε στην κορυφή ξανά», πρόσθεσε ο Βολφ.

Η Mercedes κατάφερε να περιορίσει σημαντικά την υστέρηση 1,5 δευτερολέπτου που είχε στις αρχές της φετινής χρονιάς από τη Red Bull, και αισιοδοξεί πως θα κλείσει και όση της απομένει το 2024 – αλλά ο Χάμιλτον είναι πιο προσεκτικός στα λόγια του.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί πάλι το ίδιο στο Μπαχρέιν του χρόνου, αλλά πιστεύω και ελπίζω και πως στους δύο επόμενους αγώνες θα είμαστε πιο κοντά [στον Φερστάπεν]», είπε ο Βρετανός. «Ήλπιζα πως θα εμφανιζόταν η ευκαιρία να πλησιάσω περισσότερο τον Μαξ στο Μεξικό, αλλά ίσως γίνει την άλλη εβδομάδα».

Σήμερα (1/11) ανακοινώθηκε ότι ο Μάικ Έλιοτ, ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes που υπέγραψε τις W13 και W14, αποτελεί παρελθόν από το Μπράκλεϊ. Τον Απρίλιο, μετά τα πρώτα ατυχή για την ομάδα GP του 2023, ανέβαλε άλλο ρόλο και στη θέση του επανήλθε ο Τζέιμς Άλισον, αρχιτέκτονας των τελευταίων πρωταθληματικών μονοθεσίων Mercedes.

Ο Έλιοτ, που πλήρωσε το τίμημα της αποτυχίας της ομάδας, επέλεξε -σύμφωνα με τη Mercedes- να αποχωρήσει από το Μπράκλεϊ μετά από 11 χρόνια. «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι έτοιμος για νέες περιπέτειες μακριά από τη Mercedes και ξέρω ότι αυτό είναι το σωστό βήμα για εκείνον», σχολίασε σχετικά ο Τότο Βολφ.

Related Articles

Οι πρεσβευτές της Porsche στηρίζουν το #μένουμεσπίτι (video)

cars

Lawson thrilled but ‘unfulfilled’ with his F1 debut

cars

Formula One’s Pedro de la Rosa on tech advances in racing, U.S. Grand Prix, more

cars

Η Τουρκία θέλει μόνιμη θέση στο καλεντάρι της F1

cars

Φόρμουλα 1 συμβόλαια: Ocon, Pérez, Gasly… Τέλος του συμβολαίου τους το 2024

cars

Toto Wolff: Αλλάζει την στάση του για την Andretti;

cars

Turkish Grand Prix return? Istanbul Park name ambitious new operators

cars

Porsche: Υπάρχουν εναλλακτικές για είσοδο στην F1 το 2026;

cars

FORMULA 1 CRYPTO.COM MIAMI GRAND PRIX 2024 – free digital race programme

Bury