CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Χούλκενμπεργκ τα βάζει με την ομάδα του: «Δεν μπορούμε να είμαστε στην F1»

Ο Γερμανός οδηγός είναι απογοητευμένος από το πώς η ομάδα του έχει αντιμετωπίσει τη φετινή σεζόν της Formula 1 και περιμένει σύντομα αλλαγές.

Τα προβλήματα της Haas στη φετινή σεζόν της Formula 1 δεν έχουν τελειωμό. Η αμερικανική ομάδα δεν ξεκίνησε τη φετινή σεζόν όπως το 2022, καθώς ο ανταγωνισμός κατάφερε κατά τη διάρκεια του χειμώνα να την ξεπεράσει.

Αυτό που έκανε την κατάστασή της χειρότερη ήταν η επιλογή να εξελίξει σε ελάχιστο βαθμό τη VF-23. H πρώτη ουσιαστική αναβάθμιση ήταν μια νέα εμπρός αεροτομή στο Grand Prix Ολλανδίας, ενώ στο Grand Prix ΗΠΑ παρουσίασε μια πολύ σημαντική αεροδυναμική αναβάθμιση στα sidepods και το αμάξωμα του μονοθεσίου.

Μετά το GP Μεξικού και την 7η θέση του Ντάνιελ Ρικάρντο για τη Scuderia AlphaTauri, η Haas έπεσε στην τελευταία θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αυτό έχει απογοητεύσει τους οδηγούς της, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να κάνει επικριτικά σχόλια για την ομάδα του.

«Ήταν αναπόφευκτο να πέσουμε στην τελευταία θέση. Δεν έχουμε φέρει αναβαθμίσεις φέτος και πληρώνουμε το τίμημα. Δεν έχουμε βρει επιπλέον απόδοση. Ελπίζω αυτό να γίνει μάθημα στους ανθρώπους στο εργοστάσιο διότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούμε να είμαστε στην F1», σχολίασε αρχικά.

— MoneyGram Haas F1 Team (@HaasF1Team) October 29, 2023

Τα πράγματα στη Haas είναι πολύ στραβά και αυτό φαίνεται από την εμπιστοσύνη του «Χουλκ» στο μονοθέσιό του. Μάλιστα πιστεύει πως η προηγούμενη έκδοση της VF-23 θα ήταν ταχύτερη στο Μεξικό από την τωρινή.

«Τα κύρια χαρακτηριστικά του προηγούμενου spec του μονοθεσίου ήταν η ταχύτητά του στις αργές στροφές. Στο Μεξικό υπάρχουν μόνο αργές στροφές. Δεν είμαι σίγουρος αλλά πιστεύω πως με την προηγούμενη έκδοση του μονοθεσίου θα ήμασταν ταχύτεροι», πρόσθεσε.

Ο Χούλκενμπεργκ έκανε μια μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει τη 10η θέση στο Μεξικό, όμως εν τέλει δεν τα κατάφερε και έφυγε με μηδέν από το Autodromo Hermanos Rodriguez.

Φωτογραφίες: LAT Images/Haas F1 Team

Related Articles

FORMULA 1 CRYPTO.COM MIAMI GRAND PRIX 2024 – free digital race programme

Bury

Η Stake F1 είναι εδώ και θέλει να αφήσει εποχή

cars

Formula1: Χάμιλτον, Φερστάπεν και η άλλη παρέα πάνε Βραζιλία

cars

Αναβαθμίσεις στην Alpine ενόψει Ίμολα

cars

Formula 1: Τρομακτικό ατύχημα πιλότου που καρφώθηκε στις προστατευτικές μπαριέρες

cars

Στα ραντάρ της Aston Martin ο Hamilton!

cars

Bubbles and buzzing bees – the best social media from Japan

cars

Brawn: «Η Formula 1 πρέπει να αλλάξει»

cars

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος ο Leclerc στο FP3

cars