CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος ο Leclerc στο FP3

Η Ferrari βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων και της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μεξικού, αυτή τη φορά με τον Charles Leclerc.

Μάλιστα η ιταλική ομάδα έκανε το 1-2 στην τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position για τον δέκατο όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 αφού τον Μονεγάσκο πλαισίωσε ο Sebastian Vettel.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Autodromo Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε ξανά οδηγούς και ομάδες με συννεφιά. Όμως με την έντονη βροχή που είχε προηγηθεί, το οδόστρωμα παρέμενε βρεγμένο και οι θερμοκρασίες χαμηλά (15 βαθμοί Κελσίου στον αέρα και 19 στην άσφαλτο).

It’s all hands on deck down at Ferrari 🔧

Vettel led the way in FP2, but his car is dormant for now#MexicoGP 🇲🇽 #F1 pic.twitter.com/aP94c2QK2U

— Formula 1 (@F1) October 26, 2019

Ο Pierre Gasly ταλαιπωρούνταν από ίωση, ο Vettel είχε πρόβλημα με αισθητήρες της SF90 ενώ ο Daniel Ricciardo είχε διαρροή στα υδραυλικά της Renault R.S.19.

Με το δελτίο καιρού να μιλά για βροχή και στη συνέχεια του Σαββατοκύριακου, η δράση με ενδιάμεσα ελαστικά ήταν ελάχιστη. Με αυτά ο Max Verstappen είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο.

Tricky conditions ☁️


Overheating tyres 🔥@ValtteriBottas got a chance to show off his rally skills 😜#MexicoGP 🇲🇽 #F1 pic.twitter.com/gDCCOU4lmN

— Formula 1 (@F1) October 26, 2019

Ουσιαστικά, το FP3 ξεκίνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο της ωριαίας διαδικασίας, όπου και χρησιμοποιήθηκαν σλικ ελαστικά, με τον Kimi Raikkonen να φοράει πρώτος σετ μαλακής γόμας.

Ακολούθησε χαμός, με όλο το grid να πιέζει – ενίοτε και πέρα του ορίου. Κι ενώ οι Mercedes φαινόταν πως θα έκαναν το 1-2, ήρθαν οι τελικές προσπάθειες των «κόκκινων», να αλλάξουν την κατάταξη.

Ο Leclerc πέρασε στην κορυφή με τον Vettel μόλις 27 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του, ενώ ο Valtteri Bottas ήταν στο 0.114 και ο Hamilton στο 0.236.

Chilli with the spice! 🌶️

Sainz now puts in a hot lap to snatch P1 🔥#MexicoGP 🇲🇽 #F1 pic.twitter.com/dreNBW5osp

— Formula 1 (@F1) October 26, 2019

Ο Carlos Sainz έκανε την έκπληξη τοποθετώντας τη McLaren στην τέταρτη θέση της κατάταξης, μπροστά από τις Red Bull που με τη σειρά τους είχαν ανάμεσά τους τον Gasly.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Related Articles

Μπραντ Πιτ: Χαλαρός και κούκλος στο Grand Prix της F1 στο Λας Βέγκας

cars

Formula 1: Νέα πίστα στη Σαουδική Αραβία

cars

Το αιχμηρό σχόλιο του Button για το διαζύγιο Vettel-Ferrari

cars

H Type 66 είναι η Lotus που άργησε 53 χρόνια

cars

Τα 9 κομμάτια του παζλ των παρουσιάσεων (vid)

cars

Η ταβέρνα των πιλότων της Formula 1

cars

Το ρεκόρ που κυνηγάει ο Valtteri Bottas

cars

Χάρης Κουνενής: Αποκλειστική συνέντευξη με τον Έλληνα της AlphaTauri

cars

F1: «Eγραψε» Ιστορία ο Φερστάπεν

cars