CARSNEWS
MARKET

Γιατί τα σκυλιά κυνηγάνε τα αυτοκίνητα;

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά δείχνει ιδιαίτερη αγάπη και για τα διερχόμενα οχήματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας έχει τύχει: εκεί που οδηγείτε, εμφανίζεται ένα λαγωνικό και αρχίζει να γαβγίζει, παίρνοντάς σας στο κατόπι. Οι μοτοσικλετιστές, ιδίως οι διανομείς, και οι ποδηλάτες το ζουν πολύ πιο τρομακτικά, καθώς τα πόδια τους έρχονται μια ανάσα από το γαβγίζον στόμα του συμπαθέστατου τετράποδου.

Η εμμονή αυτή των σκύλων έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις ως στίχος ή τίτλος τραγουδιών, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αγγλικής φρασεολογίας και λειτουργεί ως ιδανική μεταφορά για να εκφράσεις κάτι άσκοπο. Από πού προκύπτει, όμως; Τι διεγείρει το αισθητήριο του αγαπημένου μας φίλου και τον κάνει να παίρνει στο κυνήγι οτιδήποτε έχει τροχούς, όχι μόνο τα αυτοκίνητα; Διότι οι σκύλοι δεν λογαριάζουν αν μπροστά τους περνάει Smart, «παπί», BMW X7, πατίνι, φορτηγό ή λεωφορείο. Όλα αποτελούν «θήραμα». Χαρακτηρισμός που, βάσει της εξήγησης που δίνουν οι κτηνίατροι, αποποιείται των εισαγωγικών και λαμβάνει κυριολεκτική μορφή!

Τα σκυλιά κυνηγάνε τα αυτοκίνητα γιατί, απλούστατα, αυτό τους λέει το ένστικτο. Βλέπουν κάτι να εισέρχεται στο χώρο τους και αμέσως, μπαίνουν σε mode κυνηγιού. Δεν το κάνουν με αυτοσκοπό να δαγκώσουν ή να πετύχουν κάτι συγκεκριμένο. Ο σκύλος είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει πως ένα θεόρατο, σε σχέση με τον ίδιο, διερχόμενο στοιχείο (αν μιλάμε για αυτοκίνητο) δεν είναι κάτι που μπορεί να φέρει βόλτα. Παρόλα αυτά δεν το φοβάται. Τουναντίον το αναγνωρίζει ως ενόχληση, απειλή ή απλά πρόκληση, γιατί είναι στη φύση του. Αν παρατηρήσουμε τι είδους σκυλιά μας την «πέφτουν» συνήθως, θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται είτε για αδέσποτα, είτε για κυνηγόσκυλα, είτε για τσοπανόσκυλα ή για ράτσες που πηγάζουν από κυνηγόσκυλο/τσοπανόσκυλο. Τετράποδα δηλαδή που έχουν μάθει να εκδιώκουν (αδέσποτα) ή είναι στο DNA τους.

Η ορμή των σκύλων στο κυνήγι οχημάτων είναι τέτοια, δε, ώστε σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να γίνεται ειδική εκπαίδευση προκειμένου να προληφθεί ή αντιμετωπιστεί. Η λατρεμένη παρουσία του ζωϊκού βασιλείου μπορεί να το βλέπει ως παιχνίδι, όμως δεν παύει να το φέρνει σε απόσταση αναπνοής από κινούμενα αντικείμενα που ζυγίζουν τόνους (εξαιρούνται οι δικυκλιστές). Εύκολα μπορεί να χτυπήσει, ενώ εξίσου εύκολα μπορεί να τραυματίσει κάποιον μοτοσικλετιστή ή ποδηλάτη (ιδίως τον δεύτερο, που κινείται πιο αργά), αν του βουτήξει το πόδι και τον «ξαπλώσει» στο έδαφος. Και φυσικά, όταν κάνουμε την οποιαδήποτε αναφορά ή συζήτηση για τέτοιο θέμα, θυμόμαστε αυτό το μυθικό video

Related Articles

Τα προνόμια του νέου προγράμματος της BMW All Inclusive

cars

Περιπέτεια στην Νορβηγία

cars

Ρεκόρ πωλήσεων της Citroen

cars

Αν οι τρομακτικές επιδόσεις της McLaren 720S Spider δεν είναι αρκετές, η Novitec έχει τη λύση

cars

Τι πρέπει να κάνεις αν κολλήσεις στη λάσπη

cars

Essen Techno Classica 2019, η δημοφιλέστερη έκθεση κλασικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

cars

Ο πρώην επικεφαλής της Nissan βρήκε «καταφύγιο» στον Λίβανο

cars

Αυτός είναι ο νικητής του Dakar Rally 2019

cars

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Η κίνηση που θα βοηθά τους υποψήφιους αγοραστές

cars