CARSNEWS
F1 & RACES

Δοκιμές της F1 με λασπωτήρες στο Σίλβερστοουν

Δύο ομάδες βρίσκονται στην αγγλική πίστα, προκειμένου να προχωρήσουν σε μερικές ιδιαίτερα σημαντικές δοκιμές.

Το βρετανικό γκραν πρι ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει τη «σκούπα» του και να τα καθαρίζει πάλι όλα. Πολ ποζίσιον, νίκη και ταχύτερος γύρος για τον Ολλανδό, που τα πήρε όλα κι έφυγε για μια ακόμα φορά. Πλέον, όλοι ετοιμάζονται για την επόμενη «συνάντηση» που είναι προγραμματισμένη για την Ουγγαρία στις 23 Ιουλίου, όμως, το ενδιαφέρον εξακολουθεί να παραμένει στο Σίλβερστοουν.

Για να κάνει ακόμα πιο ασφαλές το σπορ, η Formula 1 δοκιμάζει αυτές τις ημέρες στην αγγλική πίστα νέα τόξα στους τροχούς – κατά κάποιον τρόπο «λασπωτήρες» – ώστε να μειώνεται το σπρέι νερού που αφήνουν πίσω τους τα μονοθέσια στους αγώνες που συνοδεύονται με βροχή.

Στη Mercedes βασίζουν πολλά στη νέα εμπρός πτέρυγα

Τα τόξα δεν θα καλύπτουν όλο τον τροχό, αλλά περίπου τα 3/4 του, κάτι που θα βοηθήσει τόσο την ορατότητα των οδηγών όσο και την τηλεοπτική κάλυψη, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους θεατές να βλέπουν καλύτερα τα αυτοκίνητα. Ο βασικός λόγος, όμως, που γίνονται αυτές οι δοκιμές, είναι για την ασφάλεια των οδηγών, που θα έχουν καλύτερη ορατότητα στους βρόχινους αγώνες και μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας.

Οι δύο ομάδες που λαμβάνουν μέρος στα τεστ είναι η Mercedes και η McLaren, με την πρώτη να «φορά» τα τόξα και τη δεύτερη να μετέχει χωρίς αυτά για να γίνουν επί τόπου οι συγκρίσεις. Τα αυτοκίνητα θα συμπληρώσουν μερικούς γύρους μαζί ή μεμονωμένα και από τα αποτελέσματα θα φανεί το κατά πόσον αυτή η λύση θα εφαρμοστεί στο προσεχές μέλλον.

Η Formula 1 έχει πρώτο μέλημα την ασφάλεια των οδηγών. Αυτός είναι και ο λόγος που σιγά σιγά έχουν ενσωματωθεί στα μονοθέσια τα συστήματα HANS, HALO, αλλά και άλλα, καθώς προέχουν οι οδηγοί, αφού αυτοί είναι που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους σε κάθε αγώνα.

Related Articles

Έρχονται αλλαγές στους κανονισμούς από την FIA

cars

Πότε αποκαλύπτεται η νέα Ferrari!

cars

H Ferrari μάς δείχνει την «τέχνη των αυτοκόλλητων» στα μονοθέσια της F1 (vid)

cars

Formula 1: Πόσο αξίζει η κάθε μία από τις 10 ομάδες

cars

Mercedes: Στις χειμερινές του Μπαχρέιν θα γνωρίζουμε

cars

Support for new F1 points system

Bury

Verstappen stays on top during second practice at Suzuka

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Νίκη Φερστάπεν με νέα ρεκόρ!

cars

F1 Δοκιμές Εξέλιξης, Ημέρα 1: Το βάπτισμα του πυρός

cars