CARSNEWS
F1 & RACES

Είναι τελικά προς πώληση η F1;

O CEO της Liberty Media, Κρεγκ Μαφέι, μίλησε για το ενδεχόμενο να πωληθεί η Formula 1 και το ποσό που θα τους έβαζε σε σχετικές σκέψεις.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές φήμες κάνουν το γύρο του διαδικτύου σχετικά με το ενδεχόμενο να μπει πωλητήριο στη Formula 1. H Liberty Media αγόρασε το σπορ πίσω στο 2017 έναντι 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κι έκτοτε έχει κάνει εξαιρετικές κινήσεις ώστε η αξία του να αυξηθεί.

Έπειτα από ορισμένες στρατηγικές αλλαγές που έγιναν στο μεσοδιάστημα, η αξία των ομάδων έχει εκτοξευθεί, με ορισμένες να αξίζουν πλέον πάνω από 1 δισ. δολάρια. Ωστόσο αυτό δεν έχει σταματήσει τις φήμες περί πώλησης της Formula 1 και συγκεκριμένα σε επενδυτικά σχήματα από τη Σαουδική Αραβία.

O CEO της Liberty Media, Γκρεγκ Μαφέι, μίλησε στο Walker Webcast σχετικά με το μέλλον της F1: «Είμαστε μια εταιρεία που αν προβούμε σε πώληση θα χρειαστεί να πληρώσουμε το φόρο που μας αναλογεί. Τα έσοδα που θα πάνε στους μετόχους, θα τους οδηγήσουν επίσης σε πληρωμή φόρων. Αν θέλουμε να πουλήσουμε τη Formula 1, θα δημιουργήσουμε μια νέα εταιρεία και θα περιμένουμε αρκετό καιρό δίχως να έχουμε κάποια συγκεκριμένη πρόθεση. Έπειτα μπορούμε να πουλήσουμε αυτή την εταιρεία δίχως να χρειαστεί να πληρώσουμε κάποιο φόρο. O τρόπος με τον οποίο είμαστε δομημένοι, κάνει το σενάριο πώλησης αυτή τη στιγμή μη ελκυστικό. Έχω πει στο παρελθόν πως οι Σαουδάραβες είναι συνεργάτες μας σε ορισμένους τομείς και έχουμε και έναν αγώνα στη χώρα. Έχουμε ένα κύριο χορηγό, όμως δεν είχαμε ποτέ πρόταση, δεν μας προσέγγισαν. Και για να είμαι ειλικρινής τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια δεν μπορώ να πω πως είναι ελκυστική προσφορά. Στις αγορές η τιμή κυμαίνεται στα 17 με 18, οπότε γιατί να πάρουμε μόνο 20; Θα ήθελα πολλά περισσότερα. Στο μέλλον θα θέλουμε πολλά περισσότερα».

Στις αρχές του 2023, υπήρξε η έντονη διαμάχη με την υποτιθέμενη εξαγορά της Formula 1 από επενδυτικό σχήμα της Σαουδικής Αραβίας. Η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, προκάλεσε την οργή του σπορ, με το νομικό του τμήμα να στέλνει επιστολή προς τον 61χρονο, λέγοντάς του, πως παραβιάζει τα δικαιώματα της F1.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα που θέλουν τη Formula 1 να επιθυμεί την απομάκρυνση του Σουλαγέμ από τη θέση του προέδρου της FIA. Προς το παρόν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε πως θα κάνει ένα βήμα πίσω σχετικά με την εμπλοκή του στο σπορ, αφήνοντας τον δικό μας, Νικόλα Τομπάζη, στην πρώτη γραμμή ως εκπρόσωπο της.

Φωτογραφίες: F1/Twitter

Related Articles

Τα ελαστικά έκριναν το Grand Prix του Πορτιμάο

cars

Ferrari set to announce Hewlett-Packard as title sponsor, per report

cars

Το ατύχημα του Schumacher κόστισε… μισό εκατομμύριο δολάρια (vid)

cars

Formula 1: Ανακοινώθηκε πού θα φιλοξενηθούν τα Sprint της νέας σεζόν

cars

Στις 11/2 η απόφαση για τους αγώνες sprint στην F1

cars

Νέο F1 Vlog για το… κανταΐφ Grand Prix Τουρκίας (video)

cars

Το Red Bull Showrun by Alumil έκανε τη Θεσσαλονίκη πίστα της Formula 1- και το ζήσαμε από κοντά

cars

Μένουν στην F1 Mercedes και Wolff;

cars

Πού θα γίνουν Αγώνες Σπριντ στην F1 το 2024

cars