CARSNEWS
MOTONEWS

Εκδήλωση με μονοθέσιο F1 της Red Bull στη Θεσσαλονίκη

Η Red Bull έρχεται στη Θεσσαλονίκη για ένα μία εντυπωσιακή επίδειξη στις 23 Σεπτεμβρίου 2023. Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Patrick Friesacher, θα τρέξει στη Νέα Παραλία με το μονοθέσιο, με το οποίο ο Sebastian Vettel κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών το 2011 και η Red Bull το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Το Red Bull Showrun μαζί με την Alumil φέρνουν την πανίσχυρη RB7, ένα από τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια στην ιστορία της Formula 1. Το μονοθέσιο με τον V8 κινητήρα 2.400 κ. εκ., που αποδίδει 750 ίππους στις 18.000 σ.α.λ., κατέκτησε 18 από τις 19 pole position στο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2011, ενώ κατέγραψε συνολικά 12 νίκες, χαρίζοντας στη Red Bull Racing το δεύτερo νταμπλ της, με τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Ο Αυστριακός Patrick Friesacher είναι ο μακροβιότερος οδηγός της Red Bull, ενώ έχει αγωνιστεί στη Formula 1 με τη Minardi στο πρώτο μισό της σεζόν του 2005. Μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1, ο Friesacher έγινε οδηγός επίδειξης της Red Bull και εκπαιδευτής στο Red Bull Ring. Μεταξύ 2017 και 2018, ήταν ένας από τους οδηγούς των διθέσιων αυτοκινήτων F1 Experiences.

Η RB7 θα τρέξει κατά μήκος της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθηλώνοντας τους παρευρισκόμενους με τον εκκωφαντικό ήχο του V8 κινητήρα. Γρήγορες ευθείες, στροφές, donut και burnout θα μεταμορφώσουν τον εμβληματικό πεζόδρομο της πόλης στο απόλυτο κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Παράλληλα, επιδείξεις drift θα πραγματοποιήσουν τα δυο θαυματουργά αδέρφια από τη Γερμανία, ο Johannes Hountondji και o Elias Hountondji. Με πολλά πρωταθλήματα σε διεθνείς διαγωνισμούς drifting, οι Red Bull Driftbrothers θα κάψουν τα λάστιχα των αγωνιστικών G82 BMW M4, και θα καταπλήξουν το κοινό με το οδηγικό τους ταλέντο.

Ο παγκοσμίου φήμης αναβάτης ακροβατικών Aras Gibieza υπόσχεται μοναδικές επιδείξεις με τη Suzuki GSX600R. Ο Λιθουανός δηλώνει ερωτευμένος με τη μοτοσυκλέτα από την ηλικία των 10 χρόνων, όταν ανέβηκε πρώτη φορά σε δίκυκλο, ένα scooter Suzuki RG50 που του πήρε ο παππούς του, και ξεχωρίζει σήμερα ως ένας από τους καλύτερους stunt rider, έχοντας κερδίσει μια σειρά από αγώνες σε όλη την Ευρώπη. Κατακόρυφο πάνω στη σέλα, πιρουέτες στη μια ρόδα, οδήγηση καθισμένος ανάποδα στο τιμόνι και… αμέτρητα donut είναι μόνο μερικά από τα κόλπα στο οπλοστάσιό του.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το αυθεντικό paddock της Red Bull με τους μηχανικούς της ομάδας να ετοιμάζουν το μονοθέσιο, να οδηγήσουν στους προσομοιωτές της Red Bull simulator playseats, να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά τους ακριβώς όπως κάνουν οι πιλότοι της F1 στο reaction game, να πραγματοποιήσουν αλλαγές ελαστικών στο F1 Pit Stop display και να αγοράσουν επίσημα προϊόντα της εκδήλωσης και της Red Bull. Μετά την ολοκλήρωση της επίδιεξης, θα πραγματοποιηθεί πάρτι με γνωστούς DJ.

Παρακολουθήστε προηγούμενα showrun της Red Bull

Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Related Articles

Καλλιμάρμαρο: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα – Νεκρός ο αναβάτης (+video)

cars

Νέα Yamaha Ténéré 700 World Rally: Έτοιμη για χώμα

cars

Με αυτά τα νέα μοντέλα θέλει να «κερδίσει την καρδιά μας» η Kymco το 2019

cars

Το πιο τεχνολογικά προωθημένο κράνος για μοτοσικλετιστές

cars

Σε νοιάζει πραγματικά από που είναι η μοτοσυκλέτα σου;

cars

Ιδού η μοτοσυκλέτα που μετατρέπεται σε αγροτικό όχημα (video)

cars

QJ Motor SRT 550 – Τα κάνει «όλα» και συμφέρει

cars

Σοκαριστικό βίντεο από τροχαίο δυστύχημα στον Πειραιά – Νεκρός ο οδηγός της μηχανής

cars

Ιστορίες καθημερινότητας – Πούλα με λοιπόν στο ξαναλέω

cars