CARSNEWS
F1 & RACES

Ελλάδα: Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων νέων αυτοκινήτων-ποια κατηγορία προτιμούν οι Έλληνες

Αυξάνονται οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουνίου ενώ οι Έλληνες δείχνουν σαρωτική προτίμηση σε μια συγκεκριμένη κατηγορία

Top Gear TEAM

Κλειδί καινούργιου αυτοκινήτου

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς και τον περασμένο Ιούνιο. Οι ταξινομήσεις τον προηγούμενο μήνα σημείωσαν αύξηση κατά 20,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχo μήνα πέρυσι που μεταφράζεται σε πωλήσεις 13.394 μονάδων – έναντι 11.091 μονάδων τον Ιούνιο του 2022. Σε ανοδική τροχία κινήθηκαν και οι ταξινομήσεις νέων φορτηγών και λεωφορείων.

Ως εκ τούτου ο χάρτης πωλήσεων καινούργιων Ι.Χ. για το πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσε διεύρυνση κατά 28,4 ποσοστιαίες μονάδες, με 70.362 νέα οχήματα να έχουν λάβει πινακίδες κυκλοφορίας. – έναντι 54.798 μονάδων το Α’ εξάμηνο του 2022.

Για έναν ακόμα μήνα, οι Έλληνες αγοραστές επέλεξαν μοντέλο από την δεξαμενή της μικρής κατηγορίας. Μικρά αυτοκίνητα πόλης επέλεξε ποσοστό 8% ενώ ποσοστό 51,8% προσανατολίστηκε στην κατηγορία των supermini (B) -βλέπε Corsa, C3, Yaris κ.ά- και στα μικρά SUV (Yaris Crosss, T-Roc, Crossland κ.ά.). Μικρές απώλειες σημείωσε η κατηγορία των μικρομεσαίων SUV που συνολικά μαζί με τα hatchback αντίστοιχων διαστάσεων αποτέλεσαν το 31,8% επί των συνολικών πωλήσεων του περασμένου μήνα.

Η μερίδα του λέοντος στα βενζινοκίνητα

Τα μοντέλα με diesel κινητήρα παρουσιάζουν μια συνεχώς φθίνουσα πορεία αντιπροσωπεύοντας το 13,4% των επιλογών. Η μερίδα του λέοντος ανήκει στα μοντέλα με κινητήρα βενζίνης (43,8%) ακολουθούμενα από εκείνα με υβριδική τεχνολογία (30,4%). Τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά (κυρίως μοντέλα των μεγάλων κατηγοριών) αλλά και τα αμιγώς ηλεκτρικά κατέλαβαν μερίδιο 9,9% επί του συνόλου των πωλήσεων συνεχίζοντας και αυτά μια ανοδική πορεία μηνών.

Βελτιωμένες ήταν και οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων και στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρώτο 5μηνο του έτους σημειώθηκαν 4.393.951 νέες ταξινομήσεις οχημάτων παρουσιάζοντας μεταβολή +18% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Related Articles

Αρνητικό ρεκόρ για τη Williams

cars

Σαν Σήμερα: Το ντεμπούτο του Σουμάχερ στην F1 και άλλες ιστορίες (vid)

cars

Ferrari: Διαψεύδει τα περί αντικατάστασης Binotto

cars

Έχουν περάσει τα καλύτερα χρόνια του Vettel;

cars

Formula 1: Ο Ρικιάρντο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της νέας σεζόν

cars

Η επιστροφή του Mick Schumacher στο Φιοράνο (video)

cars

Russell inspired by Alonso as he explains change in approach

cars

F1: Πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ έκανε έξαλλους τους οδηγούς-τι συνέβη

cars

Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της Visa Cash App RB F1 (vid)

cars