CARSNEWS
MARKET

Ελληνάρας οδηγούσε επί 20 χρόνια χωρίς δίπλωμα!

Ότι η οδηγική παιδεία στη χώρα μας υστερεί ακόμα και τριτοκοσμικών χωρών, όπου σπανίζουν τα ίδια τα αυτοκίνητα, είναι γνωστό. Μόνο η εξοργιστική ασέβεια/αμέλεια στη ΛΕΑ που παρατηρούμε καθημερινά, αρκεί για να κατατοπίσει και τουρίστα που βρίσκεται στην Ελλάδα μισή ώρα. Αυτή ήταν μια από τις παραβάσεις που έκανε ένας απαράδεκτος συμπατριώτης μας, ο οποίος -συν τοις άλλοις- οδηγούσε επί 20 χρόνια δίχως καν να έχει δίπλωμα!

Το «λαβράκι» αλιεύτηκε από το κανάλι του Alpha, σε ρεπορτάζ που διενεργούσε για τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ο ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού βρήκε έναν οδηγό που υπερήφανα δήλωσε πως οδηγούσε για 2 δεκαετίες καθημερινά, χωρίς να είχε πάρει ποτέ του ροζ χαρτί! Η ασυνειδησία του, δε, ήταν τέτοια ώστε όχι μόνο παραδέχτηκε πως παραβίαζε κατά συρροή τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, περνώντας διαρκώς με κόκκινο και παραβιάζοντας προτεραιότητες, αλλά το δικαιολόγησε κιόλας λέγοντας: «Βιάζομαι, δεν έχω υπομονή όταν οδηγώ»!

Η τύχη του αχαρακτήριστου οδηγού κάποια στιγμή τελείωσε, καθώς έπεσε σε έλεγχο της αστυνομίας. Βεβαιώθηκε πρόστιμο, ορίστηκε δικάσιμος, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο. Συνεπώς δικάστηκε ερήμην και καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκισης. Όπως διαπίστωσε το ίδιο ρεπορτάζ, ο συγκεκριμένος φυσικά δεν είναι ο μοναδικός. Οδηγοί που δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας («Την ξέχασα» είπε μια γυναίκα) και αναβάτες που έχουν τραυματιστεί σε ατύχημα, αλλά συνεχίζουν να αγνοούν το κράνος, συνθέτουν μέρος του μωσαϊκού της οδηγικής καθημερινότητας των Ελλήνων.

Eίναι χαρακτηριστικό πως σε 99.743 ελέγχους της Τροχαίας σε όλη τη χώρα, για το διάστημα 6-12 Νοεμβρίου, βεβαιώθηκαν 4.520 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, 1.350 για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, 392 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης και 248 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Related Articles

Το υβριδικό hypercar που βγήκε από 3D εκτυπωτή με 1.233 άλογα

cars

Η Nissan διεκδικεί 91 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση από τον Κάρλος Γκοσν

cars

Νέο Peugeot Partner Van: Εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και την τιμή

cars

Η Ferrari αλλάζει τα πάντα στην τετραδιεύθυνση

cars

Καινούργιο Honda Civic με 400.000 χλμ.!

cars

Στο Άμστερνταμ οι dealers της Peugeot στην Ελλάδα

cars

Το πλαστικό αλλάζει «πρόσωπο»

cars

Αν οι τρομακτικές επιδόσεις της McLaren 720S Spider δεν είναι αρκετές, η Novitec έχει τη λύση

cars

Η Λευκή Βίβλος της Nisssan για την κλιματική αλλαγή

cars