CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: O Mick Schumacher με Alpine Hypercar στο Le Mans

O Mick Schumacher ξαναμπαίνει σε μονοθέσιο, μόνο που αυτήν την φορά δεν θα βρέχεται -σε περίπτωση βροχής- και θα τρέξει στις 24 ώρες Le Mans

Top Gear TEAM

Ο Mick Schumacher εντάσσεται στην Alpine ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) της FIA το 2024. Θα κάνει το ντεμπούτο του ως μέρος μιας αναδιαμορφωμένης σύνθεσης οδηγών κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα της σεζόν στο Losail International Circuit (Κατάρ) στις 2 Μαρτίου. Τυχερός ο Mick που θα οδηγήσει το θηρίο της Alpine A424 Hypercar.

Alpine A424 Hypercar

Ο Mick ετοιμάζεται να γλιστρήσει στο μπάκετ του θηρίου

Ο Schumacher -ο οποίος αγωνιζόταν για δύο χρόνια για την ομάδα Haas Formula 1 πριν μετακομίσει στη Mercedes ως εφεδρικός οδηγός- έχει ήδη εξοικειωθεί με το πρωτότυπο Le Mans Hypercar A424, αφού το δοκίμασε τον Οκτώβριο.

Alpine A424 Hypercar

Αυτό σημαίνει ότι θα αγωνιστεί και στο Le Mans του χρόνου (15-16 Ιουνίου), σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα μετά τον πατέρα του, τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Michael Schumacher, που συμμετείχε στον ίδιο αγώνα με μια Mercedes C11 της Sauber.

Alpine A424 Hypercar

Σχετικά με την απόφασή του να ενταχθεί στην Alpine, ο Schumacher δήλωσε: “Το αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακό και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Έχω μεγαλώσει με μονοθέσια, οπότε η οδήγηση ενός αυτοκινήτου με κλειστό κόκπιτ και καλυμμένους τροχούς είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βελτιώσω τις οδηγικές μου ικανότητες”.

Alpine A424 Hypercar

Και συνεχίζει ο Mick: “Μου έλειψαν πολύ οι αγώνες φέτος- είναι αυτό που μου άρεσε να κάνω από παιδί και ήταν μερικές φορές δύσκολο να βλέπω τους άλλους οδηγούς να βγαίνουν στην πίστα. Οι αγώνες αντοχής είναι μια νέα πρόκληση για μένα, και είμαι σίγουρος ότι θα μοιραστούμε μεγάλες στιγμές μαζί”.

Alpine A424 Hypercar

Και για τον διορισμό του Mick, ο αντιπρόεδρος της Alpine Motorsports, Bruno Famin, δήλωσε: “Μπορεί να είναι η πρώτη του εξόρμηση στις αντοχές, αλλά ο ενθουσιασμός του για το εγχείρημα και η θέλησή του να συμμετάσχει μαζί μας είναι αισθητή. Είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει πραγματικό πλεονέκτημα”.

Alpine A424 Hypercar

Μαζί με τον Mick στην Alpine θα είναι ο Αυστριακός οδηγός Ferdinand Habsburg και ο Γάλλος Paul-Loup Chatin, ενώ οι σημερινοί οδηγοί της Alpine Charles Milesi, Matthieu Vaxiviere και Nicholas Lapierre θα διατηρηθούν για να συμπληρώσουν την εξαμελή ομάδα. 

Related Articles

Kiwi driver Liam Lawson on verge of fulltime F1 seat

cars

Επίσημο: Στη McLaren από το 2021 ο Ricciardo

cars

O “Θίασος” της F1 πάει στη Τζέντα

cars

Las Vegas GP launches innovative water conservation program

cars

Στις 11 Φεβρουαρίου η νέα Ferrari

cars

Τελικά τι πλεονέκτημα χαρίζει το σύστημα DAS;

cars

Formula 1: Έρχεται και η νέα Red Bull

cars

Δωρεάν πελατειακά σασί στη Formula 1;

cars

Αφιέρωσε τον τίτλο στον Lauda o Hamilton (video)

cars