CARSNEWS
AUTONEWS

Εργάτες έχουν παγιδευτεί σε χρυσωρυχείο στη Ρωσία

Συνολικά 13 εργάτες έχουν παγιδευτεί σε χρυσωρυχείο στην περιφέρεια Αμούρ της Ρωσίας ύστερα από κατολίσθηση, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία και πραγματοποιείται εκκαθάριση της πλαγιάς με μηχανήματα», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για τους 13 εγκλωβισμένους εργάτες στην περιφέρεια Αμούρ και θα εξασφαλίσει ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για τη διάσωσή τους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο Pioneer, ένα από τα μεγαλύτερα χρυσωρυχεία της Ρωσίας βάσει δυνατότητας επεξεργασίας, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και βρίσκεται στην περιφέρεια Αμούρ της Ανατολικής Σιβηρίας, στα νότια σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα.

Το ορυχείο ανήκει στην εισηγμένη στο Λονδίνο ρωσική εταιρεία εξόρυξης χρυσού Petropavlovsk, η οποία το 2022 υπέβαλε αίτηση για να τεθεί υπό αναγκαστική διαχείριση, καθώς οι δυτικές κυρώσεις στην Gazprombank, τον κύριο δανειστή και μοναδικό αγοραστή του χρυσού της, είχαν ως αποτέλεσμα να αγωνίζεται για να αποπληρώσει το χρέος της.

Related Articles

Καινούργιου για Βασάλο: «Αν δεν του αρέσει εκεί που είναι, ας πάει κάποιος άλλος που το έχει πραγματικά ανάγκη»

Bury

Η διπλή εκπροσώπηση του Παναθηναϊκό στο Top10 της Euroleague με Σλούκα-Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι

cars

Ford Mustang Mach-E GT. Ακόμη πιο γρήγορη και απολαυστική

cars

Mercedes-Benz EQS. Στην αιχμή της τεχνολογίας.

cars

Τον Δεκέμβριο τα αποκαλυπτήρια του νέου Toyota Mirai.

cars

Πολωνία. Το πρώτο δικό της αυτοκίνητο!

cars

Αποκαλύπτονται σιγά-σιγά οι λεπτομέρειες για το νέο Mazda3 Turbo.

cars

Hyundai Kona Electric. Ενισχύεται η διαθεσιμότητά του

cars

Η STI κάνει το νέο Subaru BRZ πιο… πικάντικο.

cars