CARSNEWS
AUTONEWS

Η Αίγυπτος επαναλαμβάνει την ανάγκη αποχώρησης του Ισραήλ από την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα

Η Αίγυπτος φιλοξένησε την Κυριακή συνάντηση στο Κάιρο με Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους, η οποία επικεντρώθηκε στο άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης της Ράφα, που έχει καθοριστική σημασία για την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, μετέδωσε αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης, χωρίς να διευκρινίσει εάν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, το Κάιρο επανέλαβε την άρνησή του η παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης της Ράφα να ελέγχεται από το Ισραήλ, σύμφωνα με “υψηλόβαθμο αξιωματούχο” τον οποίο επικαλείται το Al-Qahera News, τηλεοπτικό δίκτυο προσκείμενο στις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών.

Όταν ο ισραηλινός στρατός άρχισε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στις 7 Μαΐου στη Ράφα, πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας που συνορεύει με την Αίγυπτο, πήρε τον έλεγχο του ομώνυμου σημείου διέλευσης στην παλαιστινιακή πλευρά. Το πέρασμα αυτό αποτελεί καίριο σημείο εισόδου για την ανθρωπιστική βοήθεια στο κατεστραμμένο παλαιστινιακό έδαφος από τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς.

Έκτοτε, οι κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Ισραήλ επιρρίπτουν η μια στην άλλη την ευθύνη ότι παρεμποδίζουν τη βοήθεια, με τις αιγυπτιακές αρχές να αρνούνται να διαχειριστούν το πέρασμα σε συντονισμό με την ισραηλινή πλευρά, προτιμώντας τη συνεργασία με διεθνείς και παλαιστινιακούς φορείς.

Ο “υψηλόβαθμος αξιωματούχος” τον οποίο επικαλείται το Al-Qahera News, δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι τελείωσε η τριμερής συνάντηση στο Κάιρο, όπου μετείχαν η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία ασφαλείας και οι αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Αίγυπτος επανέλαβε “την ανάγκη αποχώρησης του Ισραήλ από την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα για να επαναλάβει τις δραστηριότητές της”.

Επίσης, η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία απέδωσε την “πλήρη ευθύνη” στο Ισραήλ για τον αποκλεισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας από την είσοδο στη Γάζα.

Related Articles

Με εκτίμηση στο κλασικό αυτοκίνητο

cars

Χρήστος Μάστορας και Γαρυφαλλιά Καληφώνη σε τρυφερές στιγμές – Το φιλί και τα γέλια του ζευγαριού

Formula 1: Οι ομάδες συμφωνούν σε παράταση 1 έτους για τους κανονισμούς!

cars

Nέο Ford Puma. Το πλέον απολαυστικό της κατηγορίας

cars

Ο καιρός σήμερα 8/4/2024

cars

Toyota Ελλάς. Νέα υπηρεσία για online παραγγελία

cars

ID.3 & ID.4. Προσοχή ακόμη και στα φώτα

cars

Η Έλλη Κοκκίνου αποκάλυψε σε ποιο μέρος του σώματός της έχει κάνει αισθητική επέμβαση

cars

VW Golf. Διαθέσιμο και με νέες εκδόσεις 

cars