CARSNEWS
F1 & RACES

Η νέα «διαστημική» πίστα της F1 στη Σαουδική Αραβία (vid & pics)

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να αλλάξει την πίστα στην οποία φιλοξενεί το γκραν πρι στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε επίσημα τις λεπτομέρειες της νέας πίστας που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Κιντίγια και η οποία πρόκειται να «στεγάσει» τον αγώνα της Formula 1 που διεξάγεται στη χώρα, με το καινούριο σιρκουί να περιλαμβάνει μια πρώτη στροφή με υψομετρική διαφορά 20 ορόφων.

Θυμίζουμε ότι το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας εντάχθηκε στο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος το 2021, με τον αγώνα να διεξάγεται στην Τζέντα, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας

Όμως, υπήρχαν εδώ και καιρό σχέδια να κατασκευαστεί μια πίστα αγώνων στην περιοχή Κιντίγια, που βρίσκεται έξω από την πρωτεύουσα Ριάντ και η οποία είναι η… αναδυόμενη πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Η εταιρεία «Qiqqiya Investment Company» αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πίστα της πόλης που πρόκειται να αναλάβει τη φιλοξενία του GP της Σαουδικής Αραβίας αργότερα αυτή τη δεκαετία.

Η διοργάνωση διεξάγεται επί του παρόντος στο Jeddah Corniche Circuit, το οποίο φιλοξενεί τον δεύτερο γύρο της νέας σεζόν της F1 αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη διάταξη των δρόμων υψηλής ταχύτητας να αναμένεται να το κάνει μέχρι το 2027. Στη θέση του θα βρίσκεται το νέο Speed ​​Park στην Qiddiya, ένα έργο που έχει κατασκευαστεί ειδικά ως μέρος του πρότζεκτ «Saudi Vision 2030» και έχουν πλέον δημοσιοποιηθεί περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της πίστας.

Η πίστα θα είναι επιπέδου Grade 1 της FIA, ενώ ξεχωρίζει περισσότερο για τις υψομετρικές διαφορές της, οι οποίες φτάνουν τα 108 μέτρα στον γύρο με τις 21 στροφές. Μάλιστα, η πρώτη στροφή, η οποία έχει προσωνύμιο «λεπίδα», θα είναι μια ανηφόρα με υψομετρική διαφορά 70 μέτρων.

Η πρόθεση είναι το «Qiddiya Speed Park», το οποίο θα έχει τρεις ζώνες DRS, να συνδυάσει τις… αρετές από τις μόνιμες πίστες και τα σιρκουί δρόμου. Έτσι, περιλαμβάνει πολλαπλές «χαράξεις» και τομείς, τόσο με πολύ υψηλή, όσο και με χαμηλή ταχύτητα στη διάρκεια του γύρου.

Η πίστα θα βρίσκεται 30 μίλια (σ.σ. 48 χιλιόμετρα) μακριά από την πρωτεύουσα Ριάντ, η οποία φιλοξενεί στους δρόμους της αγώνα για το πρωτάθλημα Formula E.

Σχεδιαστής της πίστας είναι ο Χέρμαν Τίλκε, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία πολλών διαδρομών που βρίσκονται στο καλεντάρι της Formula 1.

Sportal On Google News

Related Articles

Ίμολα και Μουτζέλο θα διεκδικήσουν Grand Prix της F1

cars

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars

Are Mercedes the new Ferrari?

Bury

Όλες οι ημερομηνίες παρουσιάσεων της F1

cars

F1: Συνεχίζει με ελαστικά της Pirelli μέχρι το 2027

cars

Ένας Ιάπωνας για την Toro Rosso (video)

cars

Αποκλειστικό: Το μέλλον του Grand Prix στο Μπαχρέιν

cars

Στις 11 Φεβρουαρίου η νέα Ferrari

cars

Όταν ο Kimi Raikkonen παραλίγο να χρεοκοπήσει τη Lotus

cars