CARSNEWS
F1 & RACES

Η νέα Pininfarina Battista έρχεται με 1.877 PS και «κουβαλά» ένα θρυλικό όνομα της F1 (photos-video)

Η αμιγώς ηλεκτρική Pininfarina Battista έκανε το ντεμπούτο της το 2019, κρύβοντας κάτω από το αμάξωμά της έναν κινητήρα διά χειρός Rimac. Με την παραγωγή να ξεκινά το περασμένο έτος, οι Ιταλοί της Pininfarina ετοίμασαν μία ειδική έκδοση του μοντέλου, αποτίοντας φόρο τιμής στον πρώτο πρωταθλητή της Formula 1, Giuseppe ‘Nino’ Farina.

Πρόκειται για την Battista Edizione Nino Farina, η οποία παίρνει έμπνευση από τον πρωταθλητή του 1950, τη χρονιά που ξεκίνησε κι επίσημα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 για τους οδηγούς. Οδηγώντας μία Alfa Romeo, ο Farina κέρδισε τρεις εκ των επτά αγώνων εκείνης της σεζόν, μένοντας στην ιστορία ως ο πρώτος επίσημος πρωταθλητής της ναυαρχίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο θείος του ήταν ο Battista Farina, ο οποίος ίδρυσε την Pininfarina, δίνοντας το όνομά του στο πρώτο μοντέλο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όσο για την ίδια την Battista Edizione Nino Farina, έχει ντυθεί στα κόκκινα, στην απόχρωση Rosso Niro, το οποίο συνοδεύεται από λεπτομέρειες σε χρωματισμό Bianco Sestriere (λευκό) και Iconia Blu (μπλε). Η οροφή έχει μαύρο χρώμα, όπως και το επάνω μέρος των θυρών, ενώ και το ανθρακόνημα φαίνεται να κυριαρχεί σε αρκετά σημεία, όπως οι καθρέπτες. Ζάντες σε χρυσό χρώμα έχουν τοποθετηθεί, ενώ το αμάξωμα έχει λάβει γραφικά ’01’ στα πλαϊνά.

Περνώντας στο εσωτερικό, τα καθίσματα έχουν ντυθεί με δέρμα σε διαφορετικά χρώματα, μαύρο για τον οδηγό και μπεζ για τον συνοδηγό, ενώ και τα δύο φέρουν ειδικά κεντήματα ‘Nino Farina’. Η Pininfarina έχει επιλέξει λεπτομέρειες σε μπλε και κόκκινο χρώμα, αλλά και ανθρακόνημα, δημιουργώντας πολύχρωμες αντιθέσεις.

Μόλις 5 μονάδες θα κατασκευαστούν, καμία εκ των οποίων δε θα είναι ίδια με τις άλλες, αφού το κάθε όχημα θα φέρει από μία ιδιαίτερη σκηνή από τη ζωή του Farina, σε πλάκα που θα τοποθετηθεί στην πόρτα της Battista.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει κάνει καμία αλλαγή στην κινητήρια μονάδα της Battista, που σημαίνει ότι το ηλεκτρικό «τέρας» αποδίδει 1.877 PS, μέσω 4 ηλεκτροκινητήρων, ένας για κάθε τροχό, οι οποίοι τροφοδοτούνται από μία μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh. Έτσι, τα 0-100 km/h είναι εφικτά σε λιγότερο από 2 sec ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 349 km/h.

Η τιμή της Pininfarina Battista Edizione Nino Farina δεν έχει αποκαλυφθεί όμως κρίνοντας από τα 2,2 εκατ. δολάρια που πρέπει να καταβάλλει κανείς για να αγοράσει τη «συμβατική» έκδοση του μοντέλου, αναμένεται ότι το κόστος της ειδικής έκδοσης να αρκετά υψηλότερο.

Πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στο φετινό Goodwood Festival of Speed, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Related Articles

Μία βόλτα στο COTA με τον Norris (video)

cars

Τίτλοι τέλους για Hulkenberg;

cars

FORMULA 1 STC SAUDI ARABIAN GRAND PRIX 2024 – free digital race programme

cars

Brawn: Θα χρειαστούμε ακόμη μία σεζόν για να κλείσει η ψαλίδα στην F1

cars

F1: «Eγραψε» Ιστορία ο Φερστάπεν

cars

Ανακοινώθηκε η νέα ταυτότητα της AlphaTauri και το όνομά της θα μας δυσκολέψει

cars

Που θα δούμε φέτος την Formula 1;

cars

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το Grand Prix του Μπαχρέιν!

cars

Hamilton: Θα πρέπει να με ανεχτείτε για λίγο καιρό ακόμη!

cars