CARSNEWS
AUTONEWS

Η νέα Rolls-Royce είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο με 31 εκατ. δολάρια – Είναι εμπνευσμένη από γιοτ

Η Rolls-Royce αποκάλυψε μια σαγηνευτική νέα προσθήκη στον ήδη εντυπωσιακό στόλο μοντέλων πολυτελών αυτοκινήτων της: το Arcadia Droptail. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων, του οποίου το όνομα προέρχεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία: «Heaven on Earth» (Παράδεισος επί γης).

Αυτό το μοναδικό στο είδος του, ονειρεμένο κάμπριο είναι το πιο ακριβό νέο αυτοκίνητο στον κόσμο και έγινε ειδική παραγγελία από έναν πελάτη που δεν κατονομάζεται, ο οποίος συμμετείχε σχολαστικά σε όλα τα στάδια κατασκευής του.

Εξασφάλισαν ότι έμοιαζε περισσότερο με μια χειροποίητη έκδοση του διθέσιου «bold statement» του 2019, διατηρώντας, παράλληλα, τη μοναδική ναυτική έμπνευση μέσω του φινιρίσματος του ξύλινου καταστρώματος ενός πολυτελούς σκάφους.

Στον τυχερό, ανώνυμο ιδιοκτήτη παρουσιάστηκε πρόσφατα το «Arcadia Droptail» σε μια ιδιωτική εκδήλωση στη Σιγκαπούρη.

Η αριστοκρατική, αλλά λεπτή σχεδίασή του, συμπεριλαμβανομένου ενός σαγηνευτικού κινητήρα V-12 και ζαντών αλουμινίου 22 ιντσών, εστιάζει στην ξυλουργική σε ναυτικό στιλ, κατασκευασμένη από Santos Straight Grain.

Το εσωτερικό του Arcadia Droptail παραπέμπει σε αυτή του φλόκου ενός γιοτ και ονομάζεται κάλυμμα πανιών.

Η περιοχή του ταμπλό περιλαμβάνει, επίσης, «την πιο περίπλοκη όψη ρολογιού της Rolls-Royce που δημιουργήθηκε ποτέ».

Ο χώρος του ταμπλό, μεταξύ άλλων εσωτερικών τμημάτων, είναι επίσης ξύλινος (8.000 ώρες ξοδεύτηκαν μόνο για την κατασκευή του ξύλου) και το πίσω «κατάστρωμα» 76 τεμαχίων, που εκτείνεται μέχρι τα φώτα φρένων του αυτοκινήτου, είναι «στρωμένο σε τέλεια γωνία 55°» για λόγους αεροδυναμικής.

Αυτό το τμήμα εκπέμπει ίσως την πιο δυνατή αίσθηση οδήγησης ενός γιοτ στην άσφαλτο.

Οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν στιλ από ανθρακονήματα, εμπνευσμένα από τους αγώνες της Formula 1, για να αντιμετωπίσουν «δυναμικά ακραίες καταστάσεις», που μπορεί να αντιμετωπίσει το όχημα, καθώς και μια ειδική λάκα ξύλου, για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του σε όλα τα κλίματα.

Υπήρξε επίσης μια εκπληκτική, πιο προσωπική έμπνευση για τη χαρακτηριστική ξύλινη διάταξη συνολικά 233 τεμαχίων, που ήταν το αγαπημένο γραφείο και τραπεζάκι του πελάτη.

«Αυτό έγινε καταλύτης για τις υπόλοιπες προδιαγραφές», είπε στο Forbes ο Alex Innes, επικεφαλής του τμήματος «Coachbuild» της Rolls-Royce, το οποίο κατασκευάζει μόνο ειδικές παραγγελίες.

Πρόσθεσε ότι το «Arcadia» προορίζεται για να θυμίζει ένα όχημα που θα εστίαζε γύρω από τη Χρυσή Ακτή του Long Island στο «The Great Gatsby» πριν από έναν αιώνα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει, επίσης, μια συμπαγή, λευκή βαφή με σωματίδια αλουμινίου και γυαλιού, έτσι ώστε, όταν ο ήλιος αστράφτει, να παρουσιάζει μια διαφορετική εμφάνιση με «ατέρμονο βάθος».

Φυσικά, υπάρχει και η κλασική μαύρη κουκούλα.

Το «Arcadia Droptail» είναι το τρίτο από τα τέσσερα πολυπόθητα αυτοκίνητα της σειράς του. Τον Αύγουστο, η Rolls-Royce παρουσίασε ένα παρόμοιο μοντέλο σε κόκκινο χρώμα, που αναμένεται να φτάνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Related Articles

Η νέα Jaguar XJ θα εστιάζει στην “παράδοση και την γαλήνη”!

cars

Rally Legends 2023: Στα αχνάρια των θρυλικών Ράλλυ Ακρόπολις

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 20/4/2024

Bury

Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ – Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα

Bury

Basket League: Ο Ολυμπιακός πήρε το «ντέρμπι» με το Περιστέρι

cars

Σημάδια των καιρών. Η Lamborghini εξηλεκτρίζεται μαζικά!

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 11/4/2024

cars

Volvo Personal Service. Πρωτοποριακό

cars

Opel Insignia GSi. Παρουσιάστηκε

cars