CARSNEWS
AUTONEWS

Η ολλανδική φοιτητούπολη που θα θέλαμε να σπουδάζουμε εκεί

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι όταν ακούμε Ολλανδία, στο μυαλό μας έρχεται πρώτο το Άμστερνταμ. Ωστόσο, Ολλανδία δεν είναι μόνο η διάσημη πρωτεύουσά της, αλλά και άλλες πόλεις της που είναι εξίσου όμορφες και μοναδικές, όπως η Ουτρέχτη.

Η φοιτητούπολη της χώρας – μάλιστα, είναι φημισμένη για το πανεπιστήμιο της που ιδρύθηκε το 1636 και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο για την ποιότητα των σπουδών του – έχει έντονη ζωή και σημαντικά αξιοθέατα για να δείτε από κοντά, ενώ η ατμοσφαιρική αρχιτεκτονική της θα σας μαγέψει.

Το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης είναι αρκετά μικρό για να το εξερευνήσετε με τα πόδια αλλά αρκετά μεγάλο για να απολαύσετε τα φεστιβάλ της και τα ενδιαφέροντα μουσεία. Τα βασικά κανάλια που διασχίζουν την Ουτρέχτη είναι το Oudegracht (παλιό κανάλι) και το Nieuwegracht (νέο κανάλι) και είναι εξίσου εντυπωσιακά.

Μπορείτε να εξερευνήσετε την Ουτρέχτη με μια 45λεπτη βόλτα με καραβάκι και να καθίσετε σε ένα από τα εστιατόρια ή τις καφετέριες, που έχουν τραπεζάκια δίπλα στο κανάλι Oudegracht. Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Πύργο της Ουτρέχτης, τον ψηλότερο στην Ολλανδία με 112.5 μέτρα ύψος. Μία επίσκεψη είναι απαραίτητη και στο μουσείο της πόλης το οποίο στεγάζεται σε ένα πρώην μεσαιωνικό μοναστήρι.

To παραμυθένιο κάστρο De Haar περιτριγυρίζεται από κήπους, λίμνες και ένα μεγάλο δάσος και κτίστηκε κατά την διάρκεια του 14ου αιώνα. Το μουσείο της ιστορίας του ολλανδικού σιδηρόδρομου ιδρύθηκε το 1927 και από το 1954 στεγάζεται σε έναν πρώην σιδηροδρομικό σταθμό, τον «Maliebaan station» και είναι ιδανικό μέρος για να βολτάρετε αν σας ενθουσιάζουν τα τρένα.

Related Articles

Νέος πρόεδρος της ACEA ο Luca de Meo

cars

Mercedes GLA. Προσεγμένη σε όλα της

cars

Skoda Kamiq Scoutline. Περιπετειώδες… τουλάχιστον εμφανισιακά!

cars

Formula 1: Νίκησε και στο Όστιν της Αμερικής ο Μαξ Φερστάπεν

cars

Skoda Kamiq 1.0 TSi 116 PS. Η ολοκλήρωση της τριλογίας

cars

Peugeot 3008 1.5 BlueHDi. Ακόμη καλύτερο

cars

Bentley Continental GT Speed. Ικανή και για drift!!!

cars

Στη ΜΕΘ ο 39χρονος που δολοφόνησε την Κυριακή στους Αγίους Αναργύρους – «Δίνουν μάχη για να τον σώσουν και να γυρίσει στη φυλακή»

Bury

Eurojackpot 26/4/2024: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατομμύρια ευρώ

Bury