CARSNEWS
AUTONEWS

Η πρώτη πόλη που δημιουργεί δίκτυο για ιπτάμενα ταξί – Κούρσα για τις μεταφορές του μέλλοντος

Το Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα δημιουργήσει ένα δίκτυο ιπτάμενων ταξί μέχρι το 2026, θέλοντας να ηγηθεί στη νέα εποχή της ιπτάμενης αυτοκίνησης. Τα καινοτόμα σχέδια του Ντουμπάι ακολουθούν και άλλες μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το δίκτυο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναπτύσσεται από τη Skyports, την εταιρεία που κατασκευάζει υποδομές προσγείωσης και απογείωσης για εναέρια οχήματα.

Η εταιρεία εξέφρασε την πεποίθηση πως το Ντουμπάι θα είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα ενσωματώνει ένα «πλήρως ανεπτυγμένο δίκτυο» ιπτάμενων ταξί στο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της.

Τα σχέδια για την κατασκευή των vertiports, των βάσεων για τα αερομεταφερόμενων ταξί, ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο. Τέσσερις χώροι προσγείωσης σχεδιάζεται να κατασκευαστούν κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, στο Palm Jumeirah, στο κέντρο του Ντουμπάι και στη μαρίνα του Ντουμπάι.

«Αυτές οι αρχικές τοποθεσίες θα συνδέουν τέσσερις από τις πιο δημοφιλείς –και πολυπληθέστερες– περιοχές του Ντουμπάι, παρέχοντας συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας και μηδενικών εκπομπών», σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της Skyports.

Σύμφωνα με το Business Insider, η βιομηχανία ιπτάμενων αυτοκινήτων εκτιμάται πως μέχρι το 2035 θα έχει αξία 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι νεοφυείς επιχειρήσεις προσπαθούν να πουλήσουν σε εταιρείες και κυβερνήσεις τις καινοτόμες ιδέες τους.

Οι υπέρμαχοι της ιπτάμενης αυτοκίνησης υπογραμμίζουν πως εκτός από τη σημαντική αποφόρτιση της επίγειας κυκλοφορίας θα βοηθήσει και στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις μεγάλες πόλεις. Τα εναέρια οχήματα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια και οι έλικες τους είναι κατασκευασμένοι για να είναι πιο αθόρυβα από άλλα εναέρια μέσα, όπως τα ελικόπτερα.

Σε πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Παρίσι, βρίσκεται σε εξέλιξη μια κούρσα για τα σκήπτρα της νέας ιπτάμενης εποχής, με εταιρείες να ανταγωνίζονται για τη δημιουργία δικών τους δικτύων ώστε να πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμαστικές βόλτες. Επίσης αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Delta, American και United, επενδύουν σε φουτουριστικές μεταφορές για να μεταφέρουν επιβάτες από και προς το αεροδρόμιο.

Related Articles

Τελικά ο καφές προκαλεί κυτταρίτιδα;

Bury

Η Lamborghini SCV12 “απογυμνώνεται” καθώς πλησιάζουμε στην αποκάλυψη της!

cars

Με “καρδιά” M3 και 500+ άλογα η κορυφαία Toyota Supra GRMN;

cars

Audi. Με διευρυμένη γκάμα plug-in υβριδικών εκδόσεων

cars

Lamborghini V12 Vision Gran Turismo. Ένα ψηφιακό μονοθέσιο με αρκετή δόση τρέλας.

cars

Τελικά η Ford Mustang Mach 1 θα γίνει πραγματικότητα εντός του 2020.

cars

Το 2 CV επιστρέφει

cars

Renault Trafic & Master. 40 χρόνια δίπλα στον επαγγελματία

cars

Η Toyota επιβεβαιώνει την καυτή, GR Corolla!

cars