CARSNEWS
MOTONEWS

Η συλλεκτική Vespa – Νέα έκδοση για τα 140 χρόνια της Piaggio

Με μια νέα και εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Gtv η Vespa θέλει να γιορτάσει τα 140 χρόνια που έχουν περάσει μέχρι σήμερα από την ίδρυση της Piaggio.

Με έτος ίδρυσης το 1884 από τον Rinaldo Piaggio, η ιταλική εταιρεία που ξεκίνησε κατασκευάζοντας αρχικά αμαξοστοιχίες και βαγόνια, η ιταλική εταιρεία είναι ένας από τους παλιότερους κατασκευαστές στον κόσμο.

Φέτος συμπληρώνονται 140 χρόνια από την ίδρυση της ιταλικής εταιρείας και η Vespa κάνει ένα «δώρο» στους φίλους της Piaggio με την παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης «Vespa 140th of Piaggio» που βασίζεται στη Gtv.

-

Η «Vespa 140th of Piaggio» θα κατασκευαστεί σε μόλις 140 αντίτυπα και θα είναι διαθέσιμη στο κοινό για παραγγελία μόλις για τέσσερεις ημέρες, στις 18-21 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του ράλι των Παγκόσμιων Ημερών Vespa (Vespa World Days 2024 rally).

Οι Παγκόσμιες Ημέρες Vespa θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Piaggio στην Pontedera της Ιταλίας όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν χιλιάδες φίλοι της Piaggio από όλο τον κόσμο αλλά και λέσχες Vespa από 66 χώρες.

Το νέο μοντέλο μπορούν να το παραγγείλουν οι ενδιαφερόμενοι online στο vespa.com κατά τη διάρκεια του event ή αυτοπροσώπως εφόσον επισκεφτούν την Pontendera.

Η έκδοση «Vespa 140th of Piaggio» της Gtv ξεχωρίζει από τα γραφικά και τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιήσει οι άνθρωποι του Piaggio Style Centre.

-

Το μπλε στους δύο διαφορετικούς τόνους που χρησιμοποιεί η ιταλική εταιρεία στο σήμα της είναι και το χρώμα της επιλογής και συνδυάζεται με το λευκό που αποτελεί και το κυρίαρχο χρώμα.

Μπλε είναι και η επένδυση της σπορ σέλας όπως και οι ραφές της, ενώ το πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί και πλαστικό κάλυμμα που παραπέμπει σε σπορ μοτοσυκλέτες. Στο πίσω μέρος του scooter από τη δεξιά μεριά υπάρχει το όνομα της Vespa, ενώ από την αριστερή ο αριθμός «140» που αντιστοιχεί στα χρόνια της Piaggio.

Το μπλε κάνει την εμφάνισή του και στην «γραβάτα» της Vespa στο εμπρός μέρος όπως και στο προστατευτικό κάλυμμα του τιμονιού. Οι αποκλειστικές λεπτομέρειες της ειδικής έκδοσης ολοκληρώνονται με την σχετική πλακέτα που υποδηλώνει το περιορισμένο του αριθμού παραγωγής.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό της έκδοσης, η συλλεκτική Vespa φέρει στάνταρ full LED φωτιστικά σώματα, traction control και πλήρως ψηφιακό πίνακα πληροφοριών που συνδέεται με smartphone μέσω της εφαρμογής Vespa MIA.

-

Την κίνηση αναλαμβάνει ο 300άρης HPE μονοκύλινδορος κινητήρας των 23,8 ίππων, ο ισχυρότερος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Vespa.

Related Articles

O Robbie Maddison οδηγεί τη μοτοσυκλέτα του μέσα στη θάλασσα της Μυκόνου

cars

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ MOTOCROSS ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ TRIUMPH TF250X 2024

cars

Moto Morini X-Cape 650: Με τιμή που γεννά περιπέτειες.

cars

Piaggio Group – Άλλος ένας όμιλος με κέρδη ρεκόρ για το 2022

cars

Αφιέρωμα – Husqvarna 2024

cars

«Αν οι μοτοσικλέτες ήταν ζώα, θα ήταν σίγουρα μαύρα»

cars

VIDEO: Οδηγός σε αγώνα ταχύτητας πέφτει πάνω στο κοινό με την μοτοσυκλέτα του

cars

Νέο βίντεο από το τροχαίο στον Άλιμο: Η στιγμή που το Smart παραβιάζει το stop

cars

Η Italjet Dragster παρουσίασε το 559 Twin στην EICMA 2023 – VIDEO – Φωτογραφίες

cars