CARSNEWS
NEW MODELS

Η 6.75 Edition by Mulliner είναι το κύκνειο άσμα της Bentley Mulsanne

Η λιμουζίνα της Bentley, η πολυτελέστατη Mulsanne, έχει ολοκληρώσει ουσιαστικά την παρουσία της και η παραδοσιακή εταιρεία θα κλείσει τη γραμμή παραγωγής με μια ειδική έκδοση. Την 6.75 Edition by Mulliner, η οποία ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις θα κατασκευαστεί σε 30 μονάδες. Η συγκεκριμένη ονομασία είναι μεν λίγο περίεργη αλλά αποτελεί αναφορά τον κλασικό V8 των 6,75 lt. Που εδώ και 60 χρόνια είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία των Bentley.

Η βάση της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η Mulsanne Speed, ενώ στα ιδιαίτερα γνωρίσματά της περιλαμβάνονται η σκούρα μάσκα, ενώ σε σκούρο χρώμα είναι και το λογότυπο της μάρκας, το εσωτερικό των ζαντών καθώς και οι απολήξεις της εξάτμισης. Επίσης όταν ανοίξει κανείς το καπό θα διαπιστώσεις πως η εισαγωγή του κινητήρα δεν είναι όπως συνήθως ασημένια αλλά σκούρα.

Στο εσωτερικό το 6.75 Edition αναγράφεται στα καθίσματα, ενώ μιας ακόμα αναφορά στο θρυλικό κινητήρα είναι οι αεραγωγοί που θυμίζουν οπτικά την τάπα πλήρωσης λαδιού του V8. Επίσης ως φόντο στα τρία όργανα στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν τομές του κινητήρα, ενώ εννοείται πως δεν λείπει και το απαραίτητο ταμπελάκι.

Ο V8 πάντως αποδίδει και εδώ, όπως και στην Mulsanne Speed, 537 PS και 1.100 Nm, επιταχύνοντας την βαριά λιμουζίνα από στάση έως τα 100 km/h σε 4,9 δεύτερα και εξασφαλίζοντας μια τελική ταχύτητα 305 km/h.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1: Σκέψεις για υποχρεωτική παύση εργασιών κατά τον χειμώνα

cars

To Hyundai Coupe επιστρέφει και είναι κεντρομήχανο

cars

Το νέο VW Golf GTD δίνει ραντεβού στη Γενεύη

cars

Απίστευτο: Σταμάτησε στην αριστερή λωρίδα για να πάρει οδηγίες! (Video)

cars

Η MINI ετοιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV

cars

Για 13 εκατ. δολάρια παίρνεις βίλα, Ferrari και σούπερ σκάφος σε προσφορά!

cars

To νέο VW Polo Sedan κλείνει το μάτι στην ελληνική αγορά

cars

Στο κυνήγι της Tesla η VW

cars

Δοκιμάζουμε το premium, τετρακίνητο Jaguar F-Pace των 180 ίππων

cars