CARSNEWS
AUTONEWS

Η Caterham εξαγοράστηκε από Ιαπωνική εταιρία.

Για πρώτη φορά έπειτα από 48 χρόνια, η Caterham δεν ανήκει στους Άγγλους. Η ιστορία της εμβληματικής φίρμας ανήκει, αλλά η Caterham βρίσκεται πλέον στα χέρια της VT Holdings που ήδη από το 2009 λειτουργεί ως ο επίσημος εισαγωγέας της εταιρίας στην Ιαπωνία και όπως ισχυρίζεται, πουλά περίπου 120 αυτοκίνητα ετησίως στην περιοχή.

Η VT Holdings διατηρεί ένα δίκτυο με περισσότερες από 200 αντιπροσωπείες και το portfolio της δεν περιορίζεται εκεί αλλά περιλαμβάνει επιπλέον επενδύσεις στη Ν. Αφρική, την Ισπανία και την Ταϋλάνδη. Ο CEO της ονομάζεται Kazuho Takahashi και φέρνει 25 χρόνια εμπειρίας στον κόσμο των motorsports έχοντας λάβει μέρος σε αγώνες όπως τα 1.000 χιλιόμετρα της Suzuka και οι 24 ώρες του Le Mans καθώς και στο All-Japan Grand Touring Car Championship και το πρωτάθλημα GT300. Ο Takahashi-san αποσύρθηκε το 2019 αλλά συνεχίζει να παραμένει δραστήριος.

Η VT Holdings είναι ιδιαίτερα περήφανη που καλωσορίζει την Caterham στο group. Δεν αποκτήσαμε μονάχα έναν κατασκευαστή οχημάτων επιδόσεων παγκοσμίου φήμης αλλά γίναμε κηδεμόνες ενός θρύλου της αυτοκίνησης.

Θα προστατεύσουμε και θα εξελίξουμε το Seven ώστε να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται στο μέλλον.

Δήλωσε η ιαπωνική φίρμα σχετικά. Από εδώ και πέρα ο χρόνος θα δείξει τι σκοπεύει να κάνει η VT Holdings με το νέο απόκτημα της και πώς προγραμματίζει όχι μόνο να συνεχίσει την παράδοση, αλλά να εξελίξει την εταιρία στην εποχή του εξηλεκτρισμού και της ψηφιοποίησης. Ο τρέχον CEO της Caterham πάντως, Graham Macdonald, δήλωσε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες “κατανοούν πλήρως το DNA της μάρκας, την κληρονομιά μας, τους πελάτες μας και το πάθος μας”. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος όμως.

The post Η Caterham εξαγοράστηκε από Ιαπωνική εταιρία. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Daytona 155 U1. Eνδιαφέρουσα πρόταση από κάθε άποψη

cars

Νέο Toyota Yaris. Ανακοινώθηκαν οι τιμές του

cars

Toyota: Έτσι θα είναι το εσωτερικό των αυτόνομων οχημάτων

cars

Σολτς: Έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για την περίοδο του ραμαζανιού

cars

Kimera EVO37. Η Lancia 037 του 2021.

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή της Koenigsegg Jesko.

cars

Η Alpine ίσως στραφεί στην Lotus για τα νέα SUVs της

cars

Volvo – Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις πήγαν εξαιρετικά

cars

Volvo. Αυξάνει σημαντικά τη παραγωγή των ηλεκτρικών της οχημάτων

cars