CARSNEWS
F1 & RACES

Η Ferrari δοκίμασε νέες αναβαθμίσεις της SF-23 στο Φιοράνο

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Η Scuderia αξιοποίησε τη δεύτερη φετινή της ημέρα κινηματογράφησης για να δοκιμάσει, στην πίστα της στο Φιοράνο, ορισμένα νέα και σημαντικά εξαρτήματα του μονοθεσίου της ενόψει του GP Αυστρίας το προσεχές τριήμερο (30/6-2/7).

Στο κόκπιτ του cavallino βρέθηκαν τόσο ο Κάρλος Σάινθ όσο και ο Σαρλ Λεκλέρ την Τρίτη (27/6), συμπληρώνοντας το όριο των 100 χιλιομέτρων που επιτρέπεται βάσει κανονισμών κατά τη διάρκεια των δύο ημερών το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους οι ομάδες για το σκοπό της βιντεοσκόπησης.

Οι αναβαθμίσεις της Ferrari SF-23 ήταν σημαντικές: περιλαμβάνουν τη νέα εμπρός πτέρυγα, για την οποία οι σχεδιαστές του Μαρανέλο άντλησαν την έμπνευσής του από την πτέρυγα της Red Bull RB19 – ενώ στον αγώνα της Αυστρίας αναμένεται η ιταλική ομάδα να παρουσιάσει και τη νέα πίσω πτέρυγά της.

Επίσης, η SF-23 διέθετε σε αυτές τις δοκιμές του Φιοράνο και ανασχεδιασμένο δάπεδο, με ορατές αλλαγές στο χώρο εμπρός από τους πλευρικούς αεραγωγούς – που, θυμίζουμε, παρουσιάστηκαν σημαντικά τροποποιημένοι στο GP Ισπανίας, στην περίφημη SF-23 Evo όπως την ονόμασαν οι Ιταλοί. Και πάλι ορισμένες από τις λύσεις της Scuderia παραπέμπουν στην RB19.

Η Ferrari δοκίμασε νέες αναβαθμίσεις της SF-23 στο Φιοράνο
Η Ferrari δοκίμασε νέες αναβαθμίσεις της SF-23 στο Φιοράνο SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Μια άλλη αλλαγή περιλαμβάνει τη βελτίωση του συστήματος ψύξης ενόψει του αγώνα του Σπίλμπεργκ, που διεξάγεται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Και με δεδομένο ότι στην Αυστρία η ομάδα θα έχει μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών (λόγω του αγώνα Σπριντ το Σάββατο), ήταν κρίσιμο να διαπιστώσει την αποδοτικότητα των αλλαγών του μονοθεσίου στο Φιοράνο για να αποφασίσει αν εντέλει θα τις χρησιμοποιήσει το προσεχές τριήμερο.

Σκοπός της Scuderia με τις τροποποιήσεις αυτές ήταν να βρει περαιτέρω λύσεις για ένα μεγάλο φετινό πρόβλημα του μονοθεσίου της – την οδηγησιμότητά της, έπειτα από επισημάνσεις και των δύο οδηγών της ότι από την SF-23 έλειπε η σταθερότητα στην απόδοση σε διαφορετικές στροφές και συνθήκες.

Οι πρώτες μεγάλες αλλαγές -της Βαρκελώνης- απέδωσαν στο επόμενο GP του Καναδά, όπου η Scuderia έκανε τον πιο ανταγωνιστικό της αγώνα λύνοντας κυρίως το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των ελαστικών. Οι Λεκλέρ και Σάινθ τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση, αν και -σύμφωνα και με την ίδια τη Red Bull- θα μπορούσαν να είχαν διεκδικήσει τη νίκη αν οι δύο Ferrari δεν είχαν εκκινήσει από τη 10η και 11η θέση.

“Δεν χρειάζεται να βγάλουμε συμπεράσματα για την κατάστασή μας ή για τη σεζόν μας μετά από έναν αγώνα” είπε ο διευθυντής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ. “Το Μόντρεαλ είναι μια λίγο ιδιαίτερη πίστα, έχει ψηλά κερμπς, η άσφαλτος είναι απάτητη, αλλά είναι αλήθεια ότι οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση κι ελπίζω να συμβεί κάτι ανάλογο και στην Αυστρία”.

Ο Γάλλος είπε πρόσφατα ότι εφεξής θα φέρνει αναβαθμίσεις της SF-23 σε κάθε αγώνα, και δεν προγραμματίζει μόνο λίγες αλλά μεγάλες αναβαθμίσεις σε συγκεκριμένα GP. “Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ίδια προσέγγιση. Θα συνεχίσουμε βήμα-βήμα, δεν είναι ιδιαίτερος υποστηρικτής των μεγάλων ανασχεδιασμών (του μονοθεσίου)”, κατέληξε ο Βασέρ.

Related Articles

Ο Λεκλέρ κράτησε τη Ferrari στην κορυφή της κατάταξης την τελευταία ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν

cars

Norris full of excitement over “crazy” Qiddiya F1 track ideas

cars

Formula1: Συνέχεια στην Ιαπωνία την Κυριακή 7 Απριλίου

cars

Τι κάνει ένα μονοθέσιο μέσα σε καζίνο; (vid)

cars

Serious Qatar GP concerns after vomiting, near fainting and medical centre checks

cars

Η FIA αναμένει… καρτερικά την Andretti

cars

Formula E passes Formula 1 as early as 2025 with new cars

cars

F1 GP Βελγίου: Άνετο 1-2 για τη Mercedes

cars

Η Ferrari αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο, το SF

cars