CARSNEWS
F1 & RACES

Χάμιλτον: «H FIA πρέπει να θέσει όρια στη Red Bull»

Ο Βρετανός πολυπρωταθλητής κατέθεσε πρόταση για αλλαγή κανονισμών από την FIA, ώστε να σταματήσουν οι δυναστείες ομάδων στη Formula 1.

Από τον πρώτο αγώνα της φετινής χρονιάς ήταν εμφανές πως η Red Bull Racing έχει μεγάλο πλεονέκτημα απόδοσης έναντι των αντιπάλων της. Η αυστριακή ομάδα έχει κερδίσει όλα τα Grand Prix στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και οδεύει ολοταχώς στην κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος οδηγών, όσο και του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Οι «ταύροι» έχουν δηλώσει πως ήδη έχουν στρέψει την προσοχή τους στο μονοθέσιο του 2024, ενώ η πλειονότητα των ομάδων δουλεύει ακόμα πάνω στα φετινά μονοθέσια. Παρά τον περιορισμό στην εξέλιξη, που έχει επιβληθεί στη Red Bull, αυτό ενδεχομένως να της αποφέρει ένα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστρίας, ο Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε την άποψη πως η Mercedes-AMG θα πλησιάσει εντός της σεζόν τη Red Bull Racing σε απόδοση, αλλά υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που θα συμβεί αυτό: «Είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος της χρονιάς να φτάσουμε την απόδοση της Red Bull. Όμως αυτό θα γίνει επειδή ήδη έχουν επικεντρωθεί στην εξέλιξη του μονοθεσίου για το 2024 γιατί είναι πάρα πολύ μπροστά. Δεν χρειάζεται να κάνουν καμία άλλη αλλαγή στο φετινό τους μονοθέσιο, γιατί είναι πολύ πιο γρήγοροι. Είναι με τεράστια άνεση πάνω από 100 βαθμούς μπροστά μας».

Επιπλέον ο Χάμιλτον έθεσε μια νέα ιδέα προς την FIA ώστε να εφαρμόσει έναν κανονισμό που θα αλλάξει σημαντικά τη λειτουργία των ομάδων: «Πιστεύω πως η FIA θα ήταν καλό να βάλει ένα όριο για το πότε η κάθε ομάδα θα μπορεί να εργάζεται στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς. Για παράδειγμα μπορούν όλοι να ξεκινούν την εξέλιξη του επόμενου μονοθεσίου τους από την 1η Αυγούστου. Έτσι κανένας δεν θα έχει πλεονέκτημα στον αγώνα εξέλιξης για την επόμενη σεζόν. Έχει μια λογική αυτό. Αν μια ομάδα έχει ένα κακό μονοθέσιο και αποφασίσει να εστιάσει πολύ νωρίς στο επόμενο, τότε θα έχει τεράστιο πλεονέκτημα».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι ίσχυε την εποχή που η Mercedes ήταν στην κορυφή, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απάντησε: «Ποτέ δεν είχαμε ξεκινήσει την εξέλιξη του επόμενου μονοθεσίου μας τόσο νωρίς όπως τώρα η Red Bull. Αλλά έχεις ένα πλεονέκτημα και γι’ αυτό μία ομάδα μπορεί να κυριαρχεί για τόσα πολλά χρόνια».

Φωτογραφίες: Mercedes

Related Articles

Ο Schumacher θα αναζωπύρωνε την F1 στη Γερμανία

cars

Michael Schumacher: Ποια είναι η αλήθεια;

cars

F1 Ιαπωνικό GP

cars

Kαταστράφηκε ολοσχερώς η Pagani Zonda 760 LH του Lewis hamilton σε τροχαίο δυστύχημα πριν λίγες ώρες

cars

Leclerc lukewarm about Alonso’s new F1 contract

Bury

The unfinished business behind Alonso’s new F1 deal

Bury

Formula 1: Η McLaren σταματά την εξέλιξη του εφετινού μονοθεσίου – «Η MCL60 δεν θα μπει στη νέα αεροσήραγγα»

cars

O Fernando Alonso απέκτησε το δικό του ποδήλατο – Με ποια εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις του

cars

Αυτό είναι το τελευταίο μονοθέσιο του Χάμιλτον στην Mercedes-AMG F1 (vid)

cars