CARSNEWS
F1 & RACES

Τραγικό ατύχημα καραμπόλα στη Formula με θύμα τον 18χρόνο πιλότο στον αγώνα του Βελγίου (VIDEO)

Τραγικό ατύχημα καραμπόλα στη Formula με θύμα τον 18χρόνο πιλότο στον αγώνα του Βελγίου (VIDEO)

Συντάκτης: Μιχάλης Κοντιζάς Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Τραγικό ατύχημα καραμπόλα στη Formula στον αγώνα του Βελγίου… Πολύ άσχημα είναι τα νέα που έρχονται από το Βέλγιο, αφού ο 18χρονος Ολλανδός οδηγός Ντιλάντο Φαντ Χοφ σκοτώθηκε έπειτα από δυστύχημα στην πίστα του Σπα κατά τη διάρκεια αγώνα για το Formula Regional Championship, βυθίζοντας στο πένθος τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Φαντ Χοφ συγκρούστηκε με άλλον οδηγό και το αυτοκίνητό του έφερνε… σβούρες στη μέση της πίστας, μέχρι που ήρθε ένα μονοθέσιο και το εμβόλισε με τεράστια ταχύτητα.

Αμέσως, φυσικά, όλοι φοβήθηκαν ότι κάτι κακό έγινε και η επιβεβαίωση, δυστυχώς, ήρθε μέσω της ανακοίνωσης των διοργανωτών, η οποία ανέφερε τα εξής…

Θανατηφόρο ατύχημα στην Formula του Ολλανδού έφηβου οδηγού Dilano van 't Hoff

Θανατηφόρο ατύχημα στην Formula του Ολλανδού έφηβου οδηγού Dilano van ‘t Hoff

«Η Formula Regional European Championship ανακοινώνει με λύπη τον θάνατο του οδηγού της MP Motorsport, Ντιλάνο Φαντ Χοφ. Το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια αγώνα στο Σπα. Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, την ομάδα και τους φίλους».

Ο θάνατος του 18χρονου οδηγού έχει σοκάρει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως δείχνουν και οι ανακοινώσεις της Formula 1, της Ferrari και γενικά όλων των ομάδων. Πολύ άσχημα είναι τα νέα που έρχονται από το Βέλγιο, αφού ο 18χρονος Ολλανδός οδηγός Ντιλάντο Φαντ Χοφ σκοτώθηκε έπειτα από δυστύχημα στην πίστα του Σπα κατά τη διάρκεια αγώνα για το Formula Regional Championship, βυθίζοντας στο πένθος τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Φαντ Χοφ συγκρούστηκε με άλλον οδηγό και το αυτοκίνητό του έφερνε… σβούρες στη μέση της πίστας, μέχρι που ήρθε ένα μονοθέσιο και το εμβόλισε με τεράστια ταχύτητα.

Το περιστατικό συνέβη τέσσερα χρόνια αφότου ο Anthoine Hubert σκοτώθηκε σε ατύχημα με πολλά αυτοκίνητα σε έναν αγώνα F2 στο ίδιο τμήμα της πίστας. Η ομάδα βουλευτών του Van ‘t Hoff εξέδωσε μια δήλωση. «Είμαστε συντετριμμένοι με την απώλεια ενός από τα λαμπρότερα ολλανδικά ταλέντα μας, που έφερε τόση ενέργεια στην ομάδα μας τα χρόνια που αγωνίστηκε μαζί μας», έγραφε.

Οι οδηγοί και οι επίσημοι της F2 στέκονται για ενός λεπτού σιγή στο Red Bull Ring για να τιμήσουν τη μνήμη του Dilano van’t Hoff σε έναν αγώνα στο Spa-Francorchamps. 

«Ο Dilano είναι μέλος της οικογένειας των αγώνων μας από το ντεμπούτο του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με MP το 2021. Προσφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Dilano και στους αγαπημένους του και υποστηρίζουμε πλήρως αυτούς και τα μέλη της ομάδας μας που έχασαν όχι μόνο ένα οδηγός αλλά και φίλος.»

Οι ομάδες δημοσίευσαν μηνύματα συμπαράστασης στο Twitter. Η Red Bull έγραψε: «Η καρδιά μας είναι στην οικογένεια, τους φίλους και την ευρύτερη κοινότητα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Dilano. Κάνοντας μια παύση για να σκεφτούμε τον τραγικό θάνατο αυτού του νεαρού άνδρα, πολύ νωρίς». Η Mercedes είπε: «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Dilano van ‘t Hoff μετά το σημερινό τραγικό συμβάν», ενώ η McLaren είπε ότι ήταν βαθιά λυπημένοι.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν από τον αγώνα της Formula 2 στο Red Bull Ring, στο πλαίσιο του αγώνα σπριντ της F1.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Related Articles

O Πέρεζ ετοιμάζεται για κάτι πρωτοφανές για τη Red Bull Racing

cars

Hamilton: Θα άλλαζα τη Ferrari προς το καλύτερο

cars

Απότομη προσγείωση σε πτήση επίδειξης πριν το Grand Prix Αυστρίας (vid)

cars

Φερστάπεν: «Η Aston Martin μας πλησίασε»

cars

F1: Έως το 2026 στη McLaren ο Oscar Piastri

cars

Red Bull: Πέθανε ο Dietrich Mateschitz

cars

Ανακοίνωση με αιχμές κατά Ricciardo από τη Renault

cars

Η Haas VF-21 θα θυμίζει Ρωσική σημαία!

cars

Ricciardo says new RB F1 chassis brings “peace of mind”

cars