CARSNEWS
F1 & RACES

Το συμβάν με τον Νεϊμάρ στην εκκίνηση του GP της Βαρκελώνης φέρνει νέα μέτρα από τη FIA

FORMULA 1

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ

Ο Νεϊμάρ στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Μονακό και την Παρί στο Σταντ Λουί
Ο Νεϊμάρ στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Μονακό και την Παρί στο Σταντ Λουί 2023 AP PHOTO/DANIEL COLE

Η FIA ανακοίνωσε ότι θα αυστηροποιήσει τον έλεγχο της πρόσβασης στις εκκινήσεις των GP της Formula 1, έπειτα από τοn αγώνα της Βαρκελώνης όπου ο Νεϊμάρ κι άλλοι προσκεκλημένοι παρέμειναν στο grid την ώρα της εκκίνησης του γύρου σχηματισμού.

Στη διάρκεια της τελευταίας ώρας πριν από την εκκίνηση κάθε αγώνα της Formula 1 επιτρέπεται σε περιορισμένο αριθμό διασήμων, υψηλών προσκεκλημένων και δημοσιογράφων να βρίσκονται στην εκκίνηση των GP, ανάμεσα στους μηχανικούς των ομάδων που προετοιμάζουν τα μονοθέσια.

Όλοι απομακρύνονται έγκαιρα και παραμένουν στην πίστα μόνο οι μηχανικοί λίγο πριν την εκκίνηση των μονοθεσίων για το γύρο σχηματισμού, όμως αυτό δεν συνέβη στο πρόσφατο GP Ισπανίας στο τέλος Μαΐου.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Νεϊμάρ, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι, βρίσκονταν ακόμα στο γρασίδι στην άκρη της πίστας καθώς οι οδηγοί πυροδοτούσαν τα μονοθέσιά τους από τα σημεία τους στην εκκίνηση.

Ως εκ τούτου, η FIA ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει εκ νέου τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό και των έλεγχο των προσκεκλημένων που βρίσκονται στη γραμμή της εκκίνησης πριν τους αγώνες τόσο της Formula 1, όσο και άλλων θεσμών της Ομοσπονδίας όπως η Formula E και του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

Οι οργανωτές του GP Ισπανίας θα καταθέσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους για το θέμα μέσα στον Ιούνιο, καθώς η FIA λέει ότι “είναι προτεραιότητα η προστασία της υγείας όλων των εμπλεκόμενων στην εκκίνηση”. Ένα από τα μέτρα που εξετάζει είναι η άσκηση περιορισμών σε όσους λαμβάνουν πρόσβαση στο grid.

Θυμίζουμε ότι η FIA περιμένει τα αποτελέσματα και της έρευνας για την εισβολή των θεατών στην πίστα της Μελβούρνης λίγα λεπτά πριν τελειώσει το GP Αυστραλίας, νωρίτερα φέτος – γεγονός που προκάλεσε έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια της διοργάνωσης από τους Αυστραλούς.

Πάντως, στο παρελθόν η FIA έχει επιτρέψει στο παρελθόν σε διασήμους να παραμείνουν στην πίστα την ώρα της εκκίνησης του γύρου σχηματισμού. Αποκορύφωμα ήταν η φωτογράφηση του Γιουσέιν Μπολτ στην κορυφή της εκκίνησης του GP των ΗΠΑ το 2017.

Related Articles

Ο θρύλος της F1 γιορτάζει στις πίστες άλλων αιθέρων

cars

F1-GP M. Βρετανίας: Τα πάθη της Ferrari

cars

Watch as Red Bull flies new F1 car across downtown Austin via helicopter

cars

F1: Περισσότερα χλμ. δοκιμών στις ημέρες κινηματογράφησης

cars

Porsche: Υπάρχουν εναλλακτικές για είσοδο στην F1 το 2026;

cars

Φωτογραφήθηκαν με τη νέα φανέλα οι παίκτες του Παναθηναϊκού

cars

Formula 1: Ανακοίνωσε Grand Prix στη Μαδρίτη από το 2026

cars

Ο Φερστάπεν μιλά για την υπόθεση Χόρνερ και τις φήμες περί ρήξης στις σχέσεις τους

cars

Formula 1 – GP Βραζιλίας: Απόλυτος κυρίαρχος και πάλι ο Φερστάπεν

cars