CARSNEWS
NEW MODELS

Η Ford ετοιμάζει και ένα μικρότερο Mach-E

Η αρχή στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης έγινε και για τη συνέχεια η Ford ετοιμάζει πολλά plug-in υβριδικά μοντέλα καθώς και ηλεκτρικά. Ήδη έχει υπογράψει μια τεράστια συμφωνία συνεργασίας με την Volkswagen στην οποία περιλαμβάνεται και η χρήση της πλατφόρμας MEB.

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει ξεκάθαρα την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ευρείας παραγωγής που θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη και θα λανσαριστεί στην αγορά το 2023.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες μας και όπως είναι λογικό το νέο ηλεκτρικό της Ford θα βασιστεί σχεδιαστικά στο Mach-E με τις σχετικές Mustang επιρροές και για αυτό τα βρετανικά μέσα το αναφέρουν ως “baby” Mach-E.

Στόχος της Ford μέσα στην πρώτη εξαετία είναι να πουλήσει περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB. Το νούμερο ακούγεται λογικό αλλά κάπως μεγάλο για ένα ηλεκτρικό SUV που θα έχει τιμή χαλαρά πάνω από τις 50.000 ευρώ.

Για αυτό και η Ford μελετά ένα δεύτερο EV που θα βασίζεται πιθανότατα σε μια άλλη πιο κόμπακτ εκδοχή της ΜΕΒ ώστε το μικρότερο ηλεκτρικό της εταιρίας (στο μέγεθος του ID.3 ή του ID.4) να έχει πολύ χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποια τεχνολογία αυτοκινήτου έχει σώσει 15.000 ζωές;

cars

Προνομιακό πρόγραμμα ανταλλαγής από τη Citroen

cars

Παιδιά πάνω σε μοτοσικλέτα; Μόνο υπό προϋποθέσεις!

cars

Δοκιμάζουμε το πολυδιάστατο ΚΙΑ XCeed των 140 ίππων (video)

cars

Skoda: Επίσημα και η έκδοση Scoutline για το Kamiq

cars

Ειδική έκδοση για την Porsche 911 4S Targa (video)

cars

H Volvo έκλεισε 10 χρόνια με τη Geely και κοιτάει με αισιοδοξία το μέλλον

cars

Όταν η αστυνομία της Ρώμης οδηγούσε Ferrari!

cars

Η Ford Motor Hellas λαμβάνει μέτρα κατά του κορωνοϊού

cars