CARSNEWS
MOTONEWS

Η Honda ετοιμάζει «έξυπνο» σύστημα διάσωσης

Η Honda ετοιμάζει «έξυπνο» σύστημα διάσωσης
  • Διαβάστηκε από 1.570 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/6/2023

Πως θα σου φαινόταν αν η μοτοσυκλέτα μπορούσε να αξιολογήσει το ατύχημα που εμπλακεί και να στείλει το κατάλληλο σήμα για βοήθεια καθώς και το σημείο που έχει πέσει ο αναβάτης; Ίσως φουτουριστικό, αλλά η Honda δουλεύει πάνω σε ένα τέτοιο σύστημα.

HONDA: O ισχυρότερος κινητήρας της κατηγορίας.

Σύστημα από τη Honda που θα ενεργοποιείται όταν ο αναβάτης είναι ξαπλωμένος στο δρόμο μετά από ατύχημα

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών συστημάτων βρίσκει όλο και περισσότερες εφαρμογές στον τομέα της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας οδήγησης και υπάρχουν ήδη συσκευές που ενεργοποιούν αυτόματα ένα «συναγερμό» σε περίπτωση πτώσης της μοτοσυκλέτας, στέλνοντας σήμα κινδύνου.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σύστημα που θα εκτιμάει αυτόματα τη σοβαρότητα του ατυχήματος

Όμως η Honda φαίνεται να ετοιμάζεται να το πάει ένα βήμα παρακάτω, αναπτύσσοντας ένα ακόμα πιο προηγμένο σύστημα που θα είναι ικανό να εκτιμήσει τη σοβαρότητα του ατυχήματος, να προσδιορίσει αν αξίζει πραγματικά να στείλει μια κλήση κινδύνου και στο τέλος να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για το πόσο μεγάλη και σημαντική πρέπει να είναι η παρέμβαση των διασωστών.  

 

Με 3 αισθητήρες που θα αντιλαμβάνονται αν ο αναβάτης βρίσκεται στο έδαφος

Η ιδέα έχει ήδη κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ο τρόπος λειτουργίας ακόμα μελετάτε και σίγουρα η συσκευή δεν θα μπει άμεσα σε γραμμή παραγωγής, αλλά γνωρίζουμε ότι θα αποτελείται από τρείς αισθητήρες που συνδέονται μέσω Bluetooth με ένα ακουστικό και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο πρώτος  θα είναι εγκατεστημένος στη μοτοσυκλέτα και θα στέλνει σήμα αν η κλίση του οχήματος ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια που επιτυγχάνονται κατά τη συνήθη οδήγηση. Με τα τωρινά δεδομένα, όταν συμβαίνει αυτό, έρχεται μια κλήση από την υπηρεσία βοήθειας που ρωτάει αν ο αναβάτης χρειάζεται βοήθεια, όμως το σύστημα που αναπτύσσει η Honda θα ελέγχει αν το κινητό τηλέφωνο και η μονάδα Bluetooth που είναι συνδεδεμένα στο κράνος είναι κάθετα ή αν ο οδηγός βρίσκεται οριζόντια, δηλαδή είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, και στην τελευταία περίπτωση θα στέλνει βοήθεια στο σημείο που υποδεικνύει το GPS.

 

Θα μπορεί να μετράει την απόσταση μεταξύ αναβάτη και μοτοσυκλέτας

Επιπλέον η Honda μελετά την πιθανότητα εφαρμογής ενός ακόμη στοιχείου που ξεφεύγει ακόμα περισσότερο από τα «συνηθισμένα». ΟΙ Ιάπωνες θέλουν το συγκεκριμένο σύστημα να είναι σε θέση να μπορεί να επαληθεύει ποια ήταν η ταχύτητα της μοτοσυκλέτας πριν από το ατύχημα και να ανιχνεύει ποια είναι η απόσταση μεταξύ του τρακαρισμένου οχήματος και του αναβάτη, ώστε να μπορεί να «αντιληφθεί» την πιθανή σοβαρότητα του συμβάντος και να παρέχει στους διασώστες στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να επέμβουν κατάλληλα.

Ετοιμάζεται σύστημα-διασώστης από τη Honda

Θα ενεργοποιείται  όταν αντιλαμβάνεται ότι ο οδηγός είναι ξαπλωμένος στο δρόμο.

θα εκτιμάει αυτόματα τη σοβαρότητα του ατυχήματος και θα στέλνει σήμα GPS!

Θα παρέχει πληροφορίες στους διασώστες για να ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν!

Πρέπει τέτοια συστήματα να τα κρατάνε για τους εαυτούς οι εταιρείες ή να τα δίνουν ελεύθερα στην αγορά για την ασφάλεια όλων των αναβατών;


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Μύκονος: Νεκρός 31χρονος οδηγός από σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο

cars

Triumph Tiger 1200 GΤ Explorer: 4.012 χλμ. και 520 λίτρα σε 24 ώρες

cars

Το έξυπνο γιλέκο της μοτοσικλέτας με τον ακόμα πιο έξυπνο αερόσακο

cars

Άγρια καταδίωξη στη Νέα Σμύρνη: Σύλληψη δύο ανήλικων για κλεμμένη μοτοσυκλέτα (Βίντεο)

cars

Η βέσπα της Gogoro είναι ό,τι πιο cool στη δίτροχη μετακίνηση

cars

Τι ισχύει για την κατάθεση των πινακίδων προκειμένου να μην καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας

cars

Μια Ducatti που πήρε τα βουνά της Αλάσκας

cars

Ταξινομήσεις-ανάλυση: Τι δίκυκλα αγόρασαν οι Έλληνες το πρώτο εξάμηνο του 2023

cars

Ρεκόρ πωλήσεων για το BMW Group το 2023

cars