CARSNEWS
MOTONEWS

Triumph Tiger 1200 GΤ Explorer: 4.012 χλμ. και 520 λίτρα σε 24 ώρες

Triumph Tiger 1200 GΤ Explorer: 4.012 χλμ. και 520 λίτρα σε 24 ώρες
  • Διαβάστηκε από 2.190 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/6/2023

Η Triumph Tiger 1200 GΤ Explorer με αναβάτη τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητής Enduro και πρέσβης της εταιρείας, Ivan Cervantes, έσπασε το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει μια μοτοσυκλέτα σε 24 ώρες με ένα αναβάτη.

TRIUMPH: Tiger sport 660, κερδίστε 1.000e!

Λονδίνο – Αίγυπτος μέσα σε ένα 24ωρο για τη Triumph Tiger 1200 GΤ Explorer

Πριν λίγες μέρες, ο Ivan Cervantes έκανε με μια Triumph Tiger 1200 GT Explorer περισσότερα από 4.012 χιλιόμετρα σε 24 ώρες στην κυκλική πίστα δοκιμών του τεχνικού Κέντρο Nardo στην Απουλία της Ιταλίας, καίγοντας 520 λίτρα βενζίνης. Η απόστασή του ξεπέρασε κατά 600 χλμ το προηγούμενο ρεκόρ των 3.406 χλμ, ενώ η απόπειρα για το σπάσιμο του ρεκόρ έγινε με μάρτυρα έναν κριτή του βιβλίου ρεκόρ Γκίνες, ο οποίος επιβεβαίωσε και την απόσταση, που ισοδυναμεί με ταξίδι από το Λονδίνο στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας!

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Βοήθησαν η καλή προστασία και η άνετη οδηγική συμπεριφορά της Triumph Tiger 1200 GΤ Explorer

Ο Cervantes δήλωσε: «Η Tiger 1200 GT Explorer ήταν η τέλεια μοτοσικλέτα για αυτή την προσπάθεια, αφού παραμένει άνετη στην οδήγηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σίγουρα, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν ο καιρός, επειδή άρχισε να βρέχει, αλλά αυτή η μοτοσικλέτα έχει πολύ μεγάλη οθόνη και εξαιρετική προστασία, γεγονός που με βοήθησε πολύ. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μοτοσικλέτα για μένα. Δεν είναι εύκολο να οδηγείς για 24 ώρες στη σειρά, αλλά, τελικά, το ρεκόρ είναι δικό μου με αυτή την καταπληκτική μοτοσικλέτα!»

Για την προετοιμασία της προσπάθειας για το ρεκόρ, εκτός από την εντατική σωματική προπόνηση με τη δική του Tiger 1200 Rally Pro, ο Ivan σχεδίασε προσεκτικά τη στρατηγική διατροφής και ύπνου, σε συνεργασία με τον καθηγητή Andrew Bagshaw στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

 

Η Triumph Tiger 1200 GΤ Explorer επιλέχτηκε τυχαία από τη γραμμή παραγωγής

Η Tiger 1200 GT Explorer που χρησιμοποιήθηκε για την προσπάθεια επιλέχθηκε τυχαία από τη γραμμή παραγωγής της Triumph στο Hinckley του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν έγιναν ιδιαίτερες τροποποιήσεις στη μοτοσικλέτα, εκτός από την ολοκλήρωση του συνιστώμενου προγράμματος λειτουργίας και του πρώτου σέρβις πριν από την προσπάθεια.

Η Triumph επέλεξε τη  συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα λόγω των χαρακτηριστικών της που την έκαναν ιδανική για την προσπάθεια, όπως το ρεζερβουάρ καυσίμου των 30 λίτρων, η εξαιρετική προστασία από τον αέρα, καθώς και τα θερμαινόμενα χερούλια και κάθισμα που παρείχαν πρόσθετη άνεση κατά τη διάρκεια των κρύων πρωινών ωρών και των απροσδόκητων βροχοπτώσεων. Ο κινητήρας T-Plane και τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα παρείχαν αβίαστη ισχύ και έλεγχο, ενώ τα φώτα LED υψηλής έντασης βοήθησαν την ορατότητα του Ivan.

 

Αλλάχτηκαν μόνο τα λάστιχα μέσα στο 24ωρο

Η μόνη συντήρηση που απαιτήθηκε στη μοτοσικλέτα κατά τη διάρκεια των 24 ωρών ήταν μια  προγραμματισμένη αλλαγή ελαστικών στα μισά της προσπάθειας, όπου τα στάνταρ εργοστασιακά λάστιχα Metzeler TOURANCE Next ανανεώθηκαν καθώς άρχισε να βρέχει και να νυχτώνει.

Ο Nick Bloor, Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph Motorcycles, δήλωσε: «Το επίτευγμα του Ivan να πάρει τον τίτλο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες με την Tiger 1200 είναι απλά απίστευτο! Η αποφασιστικότητα και η επιμονή του τον οδήγησαν όχι μόνο να καταρρίψει το υπάρχον ρεκόρ, αλλά και να προσθέσει σχεδόν 20% στην απόσταση που διένυσε σε 24 ώρες. Μια εξαιρετική προσπάθεια, την οποία όλοι στην Triumph είναι απίστευτα περήφανοι που την υποστήριξαν».

 

4.012,53 χιλιόμετρα με μέση ωριαία τα 167,79 χ.α.ω για την Triumph Tiger 1200 GΤ Explorer

Ο προηγούμενος τίτλος των 3.406,17 χιλιομέτρων είχε επιτευχθεί από τον Αμερικανό Carl Reese στις 26 Φεβρουαρίου 2017, καταγράφοντας μέση ταχύτητα σε 24 ώρες 141,9 χλμ/ώρα. Οδηγώντας σταθερά με ταχύτητα άνω των 200 χλμ./ώρα, ο Ivan ξεπέρασε το υπάρχον ρεκόρ 5 ώρες πριν ολοκληρωθεί το 24ωρο και στη συνέχεια έθεσε ως στόχο του το ορόσημο των 4.000 χλμ. Στις ώρες που του απέμειναν, οδήγησε άλλα 606 χιλιόμετρα και ουσιαστικά εκτός ότι ισοφάρισε το υπάρχον ρεκόρ, διάνυσε επιπλέον σε απόσταση το πλάτος της Γαλλίας.

Την προσπάθεια του ρεκόρ παρακολούθησε ο Victor Fenes, επίσημος κριτής των ρεκόρ Γκίνες, ο οποίος επικύρωσε και την τελική απόσταση που διανύθηκε σε 24 ώρες ως 4.012,53 χιλιόμετρα, με μέση ταχύτητα τα 167,79 χ.α.ω. Ο Fenes δήλωσε: « Είμαι πραγματικά τυχερός που έγινα μάρτυρας του εντυπωσιακού επιτεύγματος του Ivan Cervantes να κατακτήσει τον τίτλο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη απόσταση με μοτοσικλέτα σε 24 ώρες (ατομικά). Η αταλάντευτη αφοσίωση του Iván και η υποστήριξη της Triumph ενσαρκώνουν τις αξίες που αγαπάμε στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Είναι μια πραγματική απόδειξη του αδάμαστου πνεύματος της ανθρώπινης αποφασιστικότητας και της επιδίωξης του μεγαλείου».

 

Λονδίνο-Αίγυπτος σε 24 ώρες

Η Triumph Tiger 1200 GΤ Explorer έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης σε 24 ώρες!

Έκανε πάνω από 4.012 χλμ. με ένα μόνο αναβάτη!

Έκαψε 520 λίτρα και η μέση ταχύτητα ήταν τα 167,79 χ.α.ω

Θα σε έψηνε ένα τέτοιο ταξίδι με μοτοσυκλέτα;

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023: Χιλιάδες επισκέπτες όλη την ημέρα

cars

QJMOTOR SVT 650 -Η νέα adventure σύντομα στην Ελλάδα, σε τιμή πρόκληση

cars

Έγραψε ιστορία ο Γιάννης Περιστεράς στην Τσεχία, 4ος στο WorldSSP300!

cars

Μήπως τελικά η μεγάλη αυτονομία στα ηλεκτρικά δεν μας χρειάζεται;

cars

Η Harley-Davidson παρουσιάζει την υπέροχη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της

cars

Volt Lacama 2.0: Ηλεκτρικά γκάζια αλά supersport

cars

Quinoa Salad with Chickpeas Recipe

cars

“Go Electric Campaign” με όφελος αγοράς έως 3.500 ευρώ!

cars

Σοκ στον Έβρο: Μαχαιρωμένη σε γκρεμό βρέθηκε 28χρονη

cars