CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes-Benz EQA αποκαλύπτεται… τρόπον τινά!

Πίσω στο μακρινό 2017, η Mercedes-Benz αποκάλυπτε στον κόσμο το Concept EQA με στόχο την προσθήκη της έκδοσης παραγωγής του στην γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της εντός του 2020. Το 2020 έφτασε και η γερμανική φίρμα είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής της EQA, μόνο που αυτό στο οποίο κατέληξε, δεν έχει καμία σχέση με το πρωτότυπο που είδαμε πριν από 2,5 χρόνια. Δύο κοινά έχουν τα δύο οχήματα: το αστέρι στην μάσκα και το γεγονός ότι είναι αμφότερα, ηλεκτρικά.

Και αυτό γιατί οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes-Benz δείχνουν ότι η επερχόμενη EQA θα είναι τελικά ένα crossover με περισσότερες ομοιότητες με την GLA παρά με την A-Class hatchback. Η μελέτη που έγινε από το τμήμα marketing και πωλήσεων, προφανώς έδειξε ότι ο κόσμος επιθυμεί το επόμενο ηλεκτρικό της Merc να είναι ένα crossover (τα hatchbacks είναι τόσο… πασέ) ενώ οι μηχανικοί έκριναν ότι το σχήμα ενός SUV ταιριάζει περισσότερο σε αυτά που θέλει να προσφέρει η γερμανική μάρκα. Σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες δείχνουν την EQA καμουφλαρισμένη ακόμα, αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να δει κανείς ότι ναι μεν μοιράζεται αρκετά στοιχεία με τη νέα GLA, αλλά υπάρχουν και παράγοντες διαφοροποίησης όπως η κλειστή γρίλια και τα νέα φωτιστικά σώματα.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στο Hambach της Γαλλίας έπειτα από μία επένδυση της τάξης των €500 εκατομμυρίων για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Οι πωλήσεις της EQA δε, είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν εντός του 2020. Περισσότερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και την τιμή, θα έχουμε στη διάθεση μας σύντομα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι ετοιμάζει η Toyota για τις 16 Νοεμβρίου;

cars

Η Bentley Continental GT3 Pikes Peak έχει “τουλάχιστον 750 ίππους”.

cars

O επίσκοπος που δέχτηκε την επίθεση στην εκκλησία του Σίδνεϊ συγχωρεί τον δράστη

Bury

Volkswagen– Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων

cars

Nissan X-Trail 1.3 DIG-T 160 PS DCT. Mε έμφαση στην άνεση

cars

Το Project Trinity της VW θα αλλάξει και τον τρόπο που αγοράζουμε αυτοκίνητο!

cars

Οι κατασκευαστές βλέπουν επανεκκίνηση τον Μάιο…

cars

Ford Focus. Αρέσει αποδεδειγμένα

cars

Η νέα BMW 2 Series Gran Coupe ομορφαίνει με τα M Performance Parts.

cars