CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mitsubishi μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Το μεσοπρόθεσμο πλάνο της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi όσον αφορά στην τελευταία συγκεκριμένα, δεν περιελάμβανε κάποια πρόβλεψη για την ευρωπαϊκή αγορά. Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου έκριναν ότι η Mitsubishi έπρεπε να εστιάσει περισσότερη στην επικερδή, ασιατική αγορά, οπότε η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε τον Ιούλιο του περασμένου έτους ότι διακόπτει το λανσάρισμα νέων μοντέλων στην Ευρώπη.

Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο προσεχές μέλλον όμως, με ένα πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times να αναφέρει πως η Mitsubishi μπορεί να μεταφέρει την παραγωγή κάποιων μοντέλων σε εργοστάσια της Renault στη Γαλλία ώστε να έχει παρουσία και στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πηγές που δεν ονοματίζονται, μία αρχική συμφωνία ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη επετεύχθη στις 22 Φεβρουαρίου και αύριο αναμένεται να ληφθεί μία τελική απόφαση κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ιαπωνικής φίρμας αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό αφού οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά εύθραυστες. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η Mitsubishi δεν θέλει η στρατηγική της Συμμαχίας να επηρεάζεται από την πολιτική σκηνή της Γαλλίας αλλά η μεταφορά μέρους της παραγωγής μπορεί να θεωρηθεί ως υποχώρηση στην πίεση για την διατήρηση θέσεων εργασίας.

Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύπλοκο. Αυτό που κρατάμε είναι ότι μέχρι να αλλάξει οτιδήποτε, η Mitsubishi δεν σκοπεύει να λανσάρει νέα μοντέλα στην Ευρώπη. Περισσότερα θα έχουμε εντός των επόμενων ημερών.

The post Η Mitsubishi μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των καυσίμων;

cars

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επέστρεψε στα social media με ανάρτηση για την ποδοσφαιρίστρια Ρέιτσελ Ντέιλι

cars

Ο φονικός καύσωνας συνεχίζεται στην Ταϊλάνδη – 30 νεκροί από τη ζέστη από την αρχή της χρονιάς

cars

Audi. Με διευρυμένη γκάμα plug-in υβριδικών εκδόσεων

cars

Ford Mustang Mach-E. Η επανάσταση στην αυτοκίνηση

cars

Τούρκος δεν πήρε καλά τον χωρισμό από τη σύντροφό του – Της έστειλε 10άδες ντελίβερι

Bury

To Kia Niro αυτοκίνητο της χρονιάς για τις γυναίκες

cars

Ανάβαση Ψάθας: Με ιδανικές συνθήκες και πλήθος θεατών

cars

Mercedes – Μισός αιώνας 24ωρης υποστήριξης «Service 24h»

cars