CARSNEWS
NEW MODELS

Η VW υπολογίζει πτώση κερδών 81% για το πρώτο τρίμηνο του 2020!

Αν και ήταν ως ένα βαθμό αναμενόμενο, το νούμερο πραγματικά σοκάρει. Το 81% που ανακοινώνει η VW ως μείωση κερδών στο πρώτο τρίμηνο του 2020 είναι ένα μέγεθος ασύλληπτο για τα δεδομένα μίας εταιρίας του μεγέθους αυτού.

Η παύση της παραγωγής και η δραστική μείωση των πωλήσεων είναι οι κύριες αιτίες, ιδίως σε βασικές αγορές όπως η Γερμανία και η Κίνα.

Η εταιρία δηλώνει ότι ακόμα δεν είναι εφικτό να βγει μία καινούργια πρόβλεψη για ολόκληρη την χρονιά. Η πανδημία χτύπησε την ζήτηση, τους προμηθευτές, την παραγωγή και έτσι δεν μπορεί να υπάρχει κάποια ακριβής πρόβλεψη αυτή την στιγμή.

Η VW περιμένει περί τα 900 εκατομμύρια κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, κάτι που σημαίνει 81% κάτω από τα 4,84 δισεκατομμύρια ευρώ της περσινής χρονιάς. Το περιθώριο κέρδους έχει μειωθεί στο 1,6% από το 8,1% που ήταν το ίδιο διάστημα πέρσι.

Τα έσοδα θα είναι πεσμένα στα 55 δισεκατομμύρια ευρώ, αρκετά κάτω από τα 60,1 δισ. ευρώ του 2019. Τα οριστικά αποτελέσματα πάντως θα δημοσιευτούν στις 29 Απριλίου.

Η εταιρία υπολόγιζε στις αρχές της χρονιάς άνοδο των κερδών κατά 4% και διακύμανση του περιθωρίου κέρδους μεταξύ 6,5 και 7,5%. Τώρα πια οι άνθρωποι της εταιρίας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος έτους.

Τα νούμερα είναι γενικά σε όλους τους τομείς απογοητευτικά, γι’ αυτό και η εταιρία πιέζει να ξεκινήσει όσο γίνεται το συντομότερο την παραγωγή αυτοκινήτων και πάλι, πρώτα στην Ευρώπη και μετά στην Κίνα. 

ΠΗΓΗ: AUTOMOTIVE NEWS

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Lewis Hamilton φτιάχνει δική του ομάδα για το πρωτάθλημα Extreme E

cars

Ford Puma 1.0 EcoBoost MHPEV: Σπορ, υβριδικό και με κινητήρα Ecoboost (Video)

cars

Τα αυτοκίνητα που αξίζει να περιμένεις για το 2020!

cars

Διαρροή για την BMW M5!

cars

GP Αυστρίας: Μία ακόμη pole position για το Lewis Hamilton

cars

Αυτό είναι το αρχικό πρωτότυπο του Pontiac Banshee και πωλείται

cars

H Mercedes G63 ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό στη ρωσική στέπα (Video)

cars

Γεύση από νέα Skoda Octavia RS

cars

Οδηγός «φόρτωσε» με 400.000 km ένα Honda Civic του 2022

cars