CARSNEWS
F1 & RACES

Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς Formula 1 η νέα παραλία- Εντυπωσιάζει το μονοθέσιο της Red Bull,

Λίγες ώρες απομένουν προκειμένου η Θεσσαλονίκη να ζήσει στιγμές Formula 1 και το μονοθέσιο της Red Bull να «απογειωθεί» στη νέα παραλία της πόλης.

Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο Showrun στην παραλία, ενώ από νωρίς το πρωί στην πλατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου συρρέει πλήθος κόσμου προκειμένου να δουν από κοντά το εντυπωσιακό μονοθέσιο της Red Bull, εντυπωσιακά αγωνιστικά αυτοκίνητα αλλά και μοτοσικλέτες.

Εντυπωσιακή η πίστα στη νέα παραλία – «Θα κάψω πολύ λάστιχο»

«Σκοπεύω να κάψω πάρα πολύ λάστιχο», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Patric Friesacher ο οδηγός που θα «πιλοτάρει» το μονοθέσιο της Red Bull, στο περιθώριο της συνέντευξης Τυπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Makedonia Palace

Όπως είπε, η πίστα που έχει δημιουργηθεί στη νέα παραλία είναι εντυπωσιακή ενώ ο ίδιος ανυπομονεί να δείξει στους φανς του μηχανοκίνητου αθλητισμού τι μπορεί να κάνει.

«Μου αρέσουν αυτά τα σόου. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα μου αρέσει παρα πολύ αυτό. Είχα πολύ θερμή υποδομή εδώ», ανέφερε επίσης ενώ παράλληλα τόνισε πως θα ήταν πολύ καλή ιδέα να πραγματοποιηθεί ένα Grand Prix στην Ελλάδα.

Κοντά στην πραγματικότητα το μονοθέσιο

«Υπέροχη τοποθεσία, μια από τις καλύτερες διαδρομές που θα γίνει το showrun φέτος, έχει ευθεία και στροφές για εντυπωσιακό θέαμα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Tony Burrows από την αγωνιστική ομαδα της Red Bull.

Αναφορικά με το μονοθέσιο RB8 που θα τρέξει το απόγευμα στη νέα παραλία, ο κ. Burrows είπε πως αν και έχουν γίνει κάποιες μετατροπές, είναι παρα πολύ κοντά στην κατάσταση που ήταν όταν έτρεχε στη Formula 1.

«Επιδιώκουμε το μονοθέσιο να είναι όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα. Έχει ανυψωθεί από το έδαφος και έχουν γίνει κάποιες ενέργειες για καλύτερο εξαερισμό του κινητήρα αλλά προσπαθούμε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην τελευταία φορά που αγωνίστηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «ο ήχος θα είναι πραγματικά εκκωφαντικό».

Το μονοθέσιο πρωταθλητής με οδηγό τον Vettel

Υπενθυμίζεται πως το μονοθέσιο που θα οδηγήσει το απόγευμα ο Patric στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης είναι πρωταθλητής της Formula 1 το 2012 με οδηγό τον Sebastian Vettel. Εκείνη τη χρόνια ο Vettel πέτυχε 7 νίκες σε 20 Grand Prix με το συγκεκριμένο

Drift και burnouts

«Θα προσφέρουμε πάρα πολύ θέαμα. Υπάρχει μεγάλο κομμάτι για drift και burnout. Θα επηρεαστούν τρεις αισθήσεις όραση ακοή και όσφρηση», δήλωσε ο Elias Hountondji των Red Bull Driftbrothers, ο οποίος μαζί με τον Adam Zalewski θα βάλουν τη δίκη τους εντυπωσιακή πινελιά στο Showrun.

Συγκινήσεις σε δύο τροχούς

Στο πλαίσιο του event, θα υπάρχουν επιδείξεις και από μοτοσικλέτες έτσι ώστε να μην μείνουν με το παράπονο όσοι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στους δύο τροχούς.

«Όσοι αγαπάνε τους δυο τροχούς θα λατρέψουν εμένα», είπε αστειευόμενος ο

παγκοσμίου φήμης stunt rider Aras Gibieža και έδωσε μια μικρή γεύση για την «παράσταση» που θα δώσει το απόγευμα.

«Θα κάνω διάφορα κόλπα, είναι εντυπωσιακή η τοποθεσία πολύ ικανοποιημένος από όσα έχω συναντήσει στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων.

Θέαμα και από αέρος

Στο περιθώριο της μεγάλης εκδήλωσης οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές συγκινήσεις και από αέρος. Ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο θα προσφέρουν μοναδικά κόλπα από αέρος, ενώ παράλληλα ένας αλεξιπτωτιστής με… κινητήρα στην πλάτη του, θα μαγνητίσει τα βλέμματα.

«Ελπίζω να καταφέρουμε να τραβήξουμε την προσοχή», ανέφερε χαριτολογώντας ο Simon Pircher, ο οποίος θα πιλοτάρει το αεροπλάνο.

«Αυτό που θα δείτε σήμερα θα είναι μια ακροβατική πτήση, θα δείτε εμένα τις κινήσεις μου και πως το χειρίζομαι. Θα είναι πολύ κοντά στους θεατές», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής του Paramotor, Δημήτρης Κολλιάκος.

Μοναδικές συγκινήσεις στο Experience Village

Καθώς οι φαν των motorsports show περιηγούνται στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν την ευκαιρία να δουν αυθεντικό paddock της Oracle Red Bull Racing με τους μηχανικούς της ομάδας να ετοιμάζουν το μονοθέσιο, τα Red Bull Racing Simulators τα οποία θα βγάλουν τον πιλότο που κρύβουν μέσα τους -και έχει τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών- Red Bull Pit Stop Challenge που τεστάρει τις ικανότητες του καθενός να αλλάζει τα ελαστικά ενός μονοθεσίου.

Μάλιστα, ουρές έχει σχηματίσει και το… Aras Simulator, με μία μηχανή όμοια με αυτό που θα οδηγήσει ο Λιθουανός stunt rider Arūnas ‘Aras’ Gibieža.

Παράλληλα, στον χώρο υπάρχουν και μονοθέσια που έχουν κατασκευάσει φοιτητικές ομάδες από τέσσερα πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Πηγή thestival.gr

Related Articles

Fernando Alonso signs new Aston Martin F1 contract

cars

H Honda θέλει πρωτάθλημα!

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

Bury

Τα 9 κομμάτια του παζλ των παρουσιάσεων (vid)

cars

Βαθμολογία κατασκευαστών Formula 1

cars

Ο Verstappen… τερμάτισε το Netflix!

cars

Θα άφηνε τη Formula E για την F1 o Vergne;

cars

Formula 1 postpones decision on new points system until July.

cars

Grand Prix Μπαχρέιν: Πήρε την pole ο Φερστάπεν

cars