CARSNEWS
F1 & RACES

Σε «ρυθμούς» Formula 1 η Θεσσαλονίκη

Ο πρώην οδηγός Πάτρικ Φρισάχερ θα τρέξει στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης με το μονοθέσιο του Σεμπάστιαν Φέτελ,

Σε ρυθμούς Formula 1 κινείται σήμερα η Θεσσαλονίκη καθώς μία πίστα περίπου ενός χιλιομέτρου έχει στηθεί στη Νέα Παραλία για το εντυπωσιακό σόου Red Bull Showrun Thessaloniki.

Στο συγκεκριμένο σόου, που είναι αφιερωμένο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μία από τις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων ετών στη Formula 1, η Oracle Red Bull Racing, προχωρά σε ένα event επίδειξης με την πρωταθλήτρια RB8, τον Αυστριακό οδηγό Πάτρικ Φρισάχερ και τους Red Bull Driftbrothers με τις G82 BMW M4.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ομάδα της Oracle Red Bull Racing έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για ένα «επικό» showrun, με τον πρώην οδηγό της Formula 1, Πάτρικ Φρισάχερ, να αναμένεται να τρέξει στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης με το μονοθέσιο του Σεμπάστιαν Φέτελ, που είχε κερδίσει το πρωτάθλημα το 2012.

Σημειώνεται πως το πανίσχυρο μονοθέσιο της Red Bull «RB8», με τον V8 κινητήρα 2.400 κ.εκ., που αποδίδει 750 άλογα στις 18.000 στροφές ανά λεπτό, κατέκτησε επτά νίκες το 2012, χαρίζοντας στην Oracle Red Bull Racing το τρίτο της νταμπλ, με τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Σε ρυθμούς Formula 1 η Θεσσαλονίκη- Μονοθέσιο της Red Bull θα τρέξει στη Νέα Παραλία
Φωτ.: voria.gr

Κέντρο της Formula 1 σήμερα η Θεσσαλονίκη

Στη Νέα Παραλία βρίσκεται από το πρωί πολύς κόσμος, ενώ ο οδηγός της RB8, Πάτρικ Φρισάχερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την τιμή να οδηγήσω το μονοθέσιο εδώ».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του event, το μονοθέσιο RB8 αναμένεται σήμερα, μετά τις 5 το απόγευμα, να τρέξει κατά μήκος της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσιάζοντας την πραγματική δύναμη του κινητήρα V8. Γρήγορες ευθείες, στροφές, «ντόνατς» και burnouts θα μεταμορφώσουν την εμβληματική παραλία της πόλης στο απόλυτο κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Την ίδια ώρα, όσοι βρίσκονται σήμερα στη Νέα Παραλία, έχουν την ευκαιρία να δουν αυθεντικό paddock της Oracle Red Bull Racing με τους μηχανικούς της ομάδας να ετοιμάζουν το μονοθέσιο, τα Red Bull Racing Simulators, τα οποία βάζουν τους επισκέπτες στη θέση του πιλότου, αλλά και το Red Bull Pit Stop Challenge, που τεστάρει τις ικανότητες του καθενός να αλλάζει τα ελαστικά ενός μονοθεσίου.

Παράλληλα, στον χώρο υπάρχουν και μονοθέσια που έχουν κατασκευάσει φοιτητικές ομάδες από τέσσερα πανεπιστήμια της Ελλάδας.


Με πληροφορίες από ΕΡΤ, voria.gr

Related Articles

Formula 1: Ο Φερστάπεν χτύπησε πουλί στο Grand Prix του Καναδά

cars

F1: Αλλαγές στα sprint το 2024 (vid)

cars

Formula 1: Ο Ρικιάρντο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της νέας σεζόν

cars

Formula 1: Grand Prix Αυστρίας με ελκυστικές αποδόσεις

cars

Ο Αλόνσο υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με την Aston Martin F1

Bury

Πώς να κάνεις τα συνθετικά καύσιμα πραγματικά βιώσιμα

cars

F1 – Abu Dhabi GP: Η ώρα των rookies

cars

F1: Ανασκόπηση της σεζόν του 2022

cars

Norris full of praise for Piastri after new McLaren deal

cars